keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Vattuvaara ja Porontima

Maastopäivät jatkuivat patikassa Iso Kumpuvaarasta Porontimajoen myllylle.


Koillismaalle laskeutunut pakkasyö muutti maisemia jälleen eilisestä. Aamulla oli puolenkymmentä pakkasastetta ja jäätä sekä kuuraa oli kaikkialla. Silti vain Karhunkierroksella tuli porukkaa vastaan tasaisin väliajoin. Jos jollakin on vielä mielikuva naavapartaisista reppureissaajista tuppipuukko vyöllä, niin se on mennen talven lumia. Jos heitän, että vastaantulijoiden keski-ikä oli n.25v. niin ei pahasti mene huti totuudesta. Nuorimmat olivat alta kakskymppisiä ja sitten kolmekymppistä vanhimmasta päästä. Kaikki mahdolliset retkeilyvermeet näytti olevan pykälässä ja jokaisella tyytyväinen ilme kasvoillaan. "Terve!" tai "huomenta!" tuli jokaiselta oman huomenen toivotuksen vastaukseksi. Että nuoriso siellä retkeilee. Jos mietin sitä eilistä roskarepertuaaria Kumpuvaaran laavulla, niin siinä on sitten vielä parantamisen paikka heillä.

Reitti oli kyllä kovia kokeneen oloinen. Viimeinen kuukausi on ollut raskasta niin patikoijalle kuin sille maaperälle, joka sitä rinkkareissaajaa on kannatellut. Siinä on nyt mietinnän paikka, mitä toimia asia vaatii. Vattuvaarassa sai kokea kansallispuistomaista metsää kaikkine piirteineen. Hienoa, että yksityismailtakin vielä sellaista löytyy. Porontimajoen myllyn seutu oli mainio lounaskattausta ajatellen. Samassa systeemissä on myllyrakennus, kämppä, laavu, keittiökatos, wc:t ja liiteri. Näyttihän tuolla vieraskirjan mukaan väki nauttineen olostaan. Mikä ettei koskimaisemassa aina viihdy.

Karhun persus alkoi olla kuurassa aamupakkasilla


Sateisen kesän ja syksyn jäljet näkyvät

Ainoat naavaparrat löytyivät tänään puista


Tästä tuli mieleen Tolkienin Lothlorien


Vattuvaarasta oli komeat näkymät Porontimajärvelle


Kulunutta ja märkää reittiä riitti

Myllylampi


Seititkin olivat kuurassa


Porontimajoen mylly

Mukava oli patikoida tänään pikkupakkasessa. Talvi tulee väistämättä, nytkin sataa rännänsekaista lunta.


2 kommenttia:

 1. Hienoa kuvaa pukkaa. Onko sulla uusi kamera kun näyttää niin terävälle ja joissain kuvissa syvyysterävyys on aika hallittu kuten valovoimaisilla linsseillä tapahtuu?

  Kovin oli suunnitelmissa tulla sinne Kuusamoon ja siitä ylös ruskaa kattelemaan, mutta lykkääntyi ensin muuten vaan ja sitten flunssa pilasi viimeisenkin mahdollisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta! Kamera on sama vanha Olympus TG-2, mitä olen kuskannut mukanani jo vuosia.

   Poista