lauantai 11. helmikuuta 2017

Syötteen talvireitit osa II: Ahmakalliolta Rytivaaraan

Oululaisen pyöräseuran PK-Teamin miehet houkuttelivat puolihuolimattomasti miestä jälleen Syötteen talvireiteille perjantai-iltana. "Lähe matkaan, ajetaan 4-5h retkeillen". Vaikka alla oli kuusamolaisittain loistava ajoviikko paikallisilla urilla ja kroppa jonkinverran jo kuormittunut, ei tarvinnut kauaa miettiä tarjousta. Pakkasin kamppeet aamulla ja suuntasin taas Syötteelle. Kuusamon pään sää ei ollut mikään kaksinen, lumentuhrua oli ilmassa ja pilvistä. Vaan Taivalkoskelle kun pääsi, aurinko paistoi täydeltä terältä. Ei huono! Pakkasta oli -14°C, mutta keli vaikutti tyyneltä.

Luontokeskuksen pihasta starttasi viiden miehen ryhmä liikkeelle jonkin verran kympin jälkeen. Talvireitit olivat todella hyvässä iskussa. Pohjat lähes panssaria ja uutta lunta vain ohut huntu päällä. Ajo-olosuhde oli siis paras mahdollinen. Annintuvan jälkeen keli raitistui entisestään ja alettiin hätyytellä jo miinus kahtakymppiä. Päätettiin lähteä kiipeämään Ahmatupaa kohti, jolloin nousupätkällä saatiin koneistot lämpöisiksi. Matkan etapit olivat lopulta Välitupa, Ahmatupa, Ahmakallio, Toraslampi, Rytivaara ja päätepisteen vuokratuvan pihapiiri, takaisin Toraslammelle, josta valjakkoreittejä takaisin kohti Teerivaaran suuntia ja Hulhavanahon seutuja. Loppusiirtymä tietä pitkin Luontokeskukselle. Oli se vain taas huippureissu, vajaat 4h ajoa ja 60km mittariin. Loistava päätös tälle viikolle, huomenna vois ottaa jo huilaillen!
"Piis maan"

Hävytöntä, miten muoviromua kylvetään pitkin kansallispuistoja...Filimi kulluu, rajota jo!Ahmakallion näköalatorni


Mitä täällä vetelehditään??


Toraslammen tupa, sielä kuulemma kummittelee..

Kohti Rytivaaraa


TrekteilyäRytivaaran torpan piha-aluetta ja sen rakennuksiaTätä MH:n tupaa voi vuokrata, pihasta löytyy myös sauna.
Lampola
Saa sitä olla taas tyytyväinen itseensä. Reissu meni ongelmitta, ajojalka oli itseasiassa erittäin hyvä. Vaikka hivenen epäilin, olisiko kintut jo väsyneet viikon temmellyksistä. Mutta hyvin jaksoi jauhaa. Eikä sokerimittarin lukema kotona (5.2) reissun jälkeen aiheuttanut muuta kuin hymyä. Sopivan tasaisesti evästä pitkin päivää, riittävästi juomaa ja tulos on siinä. Mahtavia elämyksiä jälleen muistipankkiin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti