sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Tunturiajojen reitin rakennusta ja kainaloiden tuuletusta

Kulunut viikko meni autopilotilla. Ei ollut liiemmin vapaa-ajan ongelmia.


Rukalla ajettujen Tunturiajojen toinen painos ajettiin eilisenä päivänä eli 3.9.2016 ja reitin rakennus alkoi seuramme Cycloksen osalta maanantai-iltana. Hommaa jatkettiin koko viikko joka ilta ja reitin tarkistukseen pääsin perjantai-iltana auringon laskun aikohin.


kuva: Petri Pesonen
kuva: Rosa Törmänen
kuva: Rosa Törmänen


Tämän vuoden reitti oli mitaltaan n.16,7km ja nousumetrejä kertyi n.470m. Kierroksia oli yhdestä kolmeen ja nyt jälkikäteen itse kierroksen ajaneena täytyy kumartaa syvään kolmen kierroksen kisaajille. Oikeasti teen sen kaikille kierroksenkaan ajaneille, mutta kyllä tuo kolmen kierroksen eli n.50km ja 1400 nousumetrin selättäminen oli aika rujoa raastoa. Eikä mitään pois kahden kierroksen sankareilta.

Pitkään mietin, että onko mitään järkeä lähteä itse viivalle työ- ja talkooviikon päälle. No ei varmaan ollut, mutta vaikka jäseniä painoivat 15h päivät, halu ajaa kotitapahtumassa vei voiton. Valmistautuminenhan oli todella optimi, ajelin reitin tarkistuskierrokselta pe iltana 21.30 autolle ja aamusta rakensin vielä talkoolaisten kera kävelykylän maalialuetta tunnin, ennen kuin aloitin lämmittelyt itse starttia varten.

Eikä se nyt itseasiassa hassummalta tuntunut. Itseasiassa hivenen alkoi harmittamaan, kun tajusin että jostain kumman syystä kulku oli yllättävänkin kohtuullista. Vaikka hyytyminen tapahtui viimeistään Saaruan pitkässä ja kivisessä huoltotienousussa. Stadionintien alikulkutunnelista alkanut loppunousu oli jo sitten lähinnä karseata luokkaa, molempien sisäreisiä krampatessa viimeisen kinkaman kohdalla. Maaliin ajoi hyytynyt ratamestari. Alle tuntiin olisi päässyt tuoreella kropalla, mutta nyt piti taipua pari minuuttia yli. Sai sillä silti tuuletella kainaloita podiumilla, joten ei se huonosti mennyt! Mutta kaikkiaan sen verran koville otti, että hetken piti pötkötellä Susi-Kallen patsaan lähistöllä pitkin pituuttaan :)

Tulokset

Ajelin tänään iltasella rauhallisen iltalenkin palautellen. Toivottavasti toipuminen jatkuu nopeassa tahdissa, ensi viikonloppuna pitäisi nimittäin kärsiä kauden viimeinen lappustartti Rollo MTB:n kahden kierroksen merkeissä.
Näihin kuviin ja tunnelmiin!

p.s. Tänään nukuin pitkään, en tehnyt mitään paitsi kävin lenkillä, enkä vastannut kysymyksiin. Tuntuipa hyvältä ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti