perjantai 19. elokuuta 2016

Foksin performanssit

Tutkimattomia ovat Foxin sielunelämän salaisuudet.


Pyörä-Suvalan Sami ilmoitti viimeviikolla, että EXän keula on tullut takuuhuollosta Rtechiltä. Hän testaisi sen toimivuuden ajamalla pyörälläni muutaman lenkin. Kaikki vaikutti hyvältä, keula oli toiminut kuten pitkin. Matkahuolto kuskasi ajopelin viime perjantaina Kuusamoon ja pääsin testailemaan sitä viikonlopun lenkeillä.

Tosin tarkoitus oli ajaa jalkoja ja keuhkoja auki Syötteelläkin vaivanneesta kokovartalojumista. Joten lenkit olivat enemmän gravelgrinding -henkisiä vauhtileikittely-intervallikihauksia, kuin varsinaisia mtb-ryskäyksiä. Ajoin kuitenkin lauantaina parin tunnin siivun, jossa keulakin joutui välillä töihin ihan kunnolla. Tuntui toimivan. Joustomatka säilyi kuten pitkin. Sunnuntaina tuuletin keuhkoja Petäjälammen kuntoradan kierroksella nyppästen nupit kaakkoon takalenkin mäkiin. Iltasella siihen päälle hyvä lihashuolto ja avot että oli hyvä tunne kropassa maanantaina, oikeastaan ensimmäistä kertaa koko kesänä.

Suuntasin Hossan työmaalle ja tarkoituksena oli mm. kuvata yksi reititys, raivata vähän polkua ja tehdä mittauksia suunnitelmaa varten. Muutama kilometri lähdöstä tuli ensimmäinen lasku, jossa oli vähän rypyttävää pintaa. Hivenen edempänä toinen vastaava. Meinasin mennä nokilleni. Mitä ihmettä? Pysähdyin toteamaan tilanteen uusiutuneen. Ei prkl! Keula oli jälleen painunut kasempaan, tosin ei nyt niin lyhyeksi kuin esim. Syötteen harjoitusreissulla.


Ei auttanut kiroilukaan. Soitin Samille Suvalaan, joka kirosi myös. Hän laittoi homman rullaamaan ja puolen tunnin päästä soitettiin Rtechiltä asian tiimoilta. Lopulta päädyttiin siihen, että he lähettävät  samantien toisen keulan alakooleineen ja käpyineen, jotta pyörä saadaan pidettyä ajokelpoisena. Minä lähettäisin sitten ongelmatapauksen heille uusintatutkimuksiin. Näin toimittiin. Jatkoin sitten töitä ja ajoin valokuvattavalle pätkälle. Kerkesin ottaa pari kuvaa ajaessa, kun oikea poljin kopsahti piilokantoon ja mies lähti kiertoradalle kanervikkoon. Etusormi painoi tilanteessa kameran laukaisijaa, joten tulipahan taltoitua sekin eetteriin!


Laskeudin oikea olkapää edellä maahan ja seuraavaksi ilmoilla sinkosi muutama kirosana enemmän. Hetken ihmeteltyäni mitä tapahtui keräsin romuni ja puhaltelin aikani pyörää vasten. Olkapäähän sattui. Ajattelin, että kauanhan sitä hyvää kropan fiilistä kestikin. Maanantai alkoi näyttää todelliset kasvonsa. Hetken päästä alkoi sataa ja lopulta työpäivä eteni märin kengin, kipuilevalla olkapäällä ja ärsyyntyneellä mielellä. Mitähän tulevan viikonlopun (eli huomisen) Rokua MTB:stä taas tulisi? Tätä kirjoittaessa ruhje on onneksi hivenen sulanut. Saas nähdä miten se kestää Rokuan tiukat nousurypistykset ja nopeat täristävät reittikohdat? No, näillä mennään ja sen mukaan mihin kykenee.

Lainakeppi
Hain eilen lainakeulan pajalleni ja laatikosta löytyi FOX:n 2017 vuoden Factory-sarjan keula Kashimapinnoituksillaan. Pitihän se käyttää mielenkiinnon vuoksi vaaalla ja lyhentämättömän ruotoputken, alakoolin ja kävyn kanssa lukemaksi tuli 1879g. Minusta aika sopuisa lukema huomioiden 34mm alajalat. Kaivelin hyllystä speisereitä ja asentelin keulan paikoilleen. Vanha 2010 mallin 29 RL sai luovuttaa etujarruletkun ohjurin lainakeulaan, kun sitä ei ollut mukana. Säädin ilmanpaineet ja paluuvaimennukset kohdilleen ja suuntasin lenkille.Eron kyllä huomasi välittömästi Performance-sarjalaiseen. Ei tuo Kashima-pinnoite noissa liukuputkissa ole ihan turha saati markkinamiesten puheita. Keula vaikutti todella alkuherkältä, tunnokkaalta ja asetusten erot olivat selkeät. Nopea rypytys meni kuin tanssi vain. Ai että. Täytyy koettaa nyt suhtautua tuohon viileästi, eikä passaa syventyä ominaisuuksiin liikaa. Ajaa vain joustomatkat kiinni mahdollisimman paljon...ettei ala miettimään taas joutavia.

Iltapäivästä sitten kamat pakettiin ja keula kohti Rokuaa. Josko vaikka sieltä Spasta löytyisi jotain hoitoa aristavaan olkapäähänkin ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti