maanantai 18. heinäkuuta 2016

Reaktiivia Trek Fuel EX 9.8 2016:n muodossa

Joko sanoin, että tämä on F A N T A S T I N E N polkupyörä...?


Tosiaan, en ole vielä kirjaillutkaan tästä hankinnasta.

Kevät sai miehen puntteihin värinää ja pyöränspeksailuinto nosti päätänsä. Pyöräkuumehan siitä puhkesi ja sen verta väkevä, että miesflunssa oli kevyttä kamaa. Tyhjällä lompsalla oli tietenkin alkuun hyvä viilennellä otsaluuta, mutta ei sekään loputtomiin auttanut. Varsinkin kun Hossan työpesti ilmestyi näkökenttään yllättäen kuin annelin faxit. Kevättalven aikana oli kertynyt myös sopivasti pesämunaa ja verottajan ilmoitus vielä vuoden lopussa odottavista veronpalautuksista eivät ainakaan hankaloittaneet enää asiaa.

Varsinaisen ratkeamisen aiheutti sitten reissu Oulun Pyörä-Suvalaan hakemaan Cycloksen maastopyöriä. Ovela kauppias tunnisti heti miehen nihkeän kalvakan ihon ja lievästi tärisevät kädet  kierrellessäni uusien pyörien rivistöjen vieressä. Pirulauta käytti tilannetta hyväkseen ja teki tarjouksen, joka oli sitten lopulta kohtalokas! Mutta onneksi oireet lieventyivät kotimatkan aikana sen verran, että selvisin taas arjessa eteenpäin. Tosin kammiovärinän kera. Tutkailin tilannetta. Kävin ostamassa 30L ulkomaalia ja maalasin talon eteläpuolen ulkoverhouksen tuumaillessani muutaman viikon. Kaverit huutelivat jo somessa, että lopeta jo hyvä mies tuo kidutus!

Lopulta murtuivat vastustelun padot ja kutsuhuudot vyöryivät hyökyaaltona ajatuksiini. Suuntasin tilaamaan kuvan pyörää :) Ja kas! Ne ainoat Hollannin varaston yksilöt olivat jo uusien omistajien hallinnassa! Niinpä tietysti! Ei auttanut kuin tyytyä odottamaan kauppiaan tilaamaa lähetystä ison veden takaa. Kidutusta! Toimitusajaksi lupailtiin hyvässäkin tapauksessa heinäkuun loppua. Ai saateri! Ehtisikö pyörä elokuun alun Syöte MTB 2016 painokseen? Uskaltaisinko lähteä sillä, vaikka ehtisikin?

Mutta tuliko sitten jonkilainen puoliylläri toimituksen suhteen vai oliko kauppias jälleen taktisesti viisas ilmoittaessaan kainuulaisella pessimismillä varustetun toimitusajan. Tiesikö tuo ryökäle, että nopeammin tulee! Niin tai näin, puhelimeen kopsahti viesti viime viikon alussa ja kuva uudesta pyörästä Pyörä-Suvalan katon alla. Sai kuulemma tulla hakemaan :)  Voin sanoa, että loppuviikon auton kytkin savutti jo siihen malliin, että hyvä ettei hajonnut siihen. Lauantaina olin sitten oven rivassa heti aukeamisen jälkeen. Suu messingillä suuntasin ystäväperheen luokse lounaalle ja aika lailla samantien kotia kohden. Vesisadekeli pidätteli kuitenkin testilenkille lähtöä vielä sunnuntain puolelle. Eilen koin sitten jotain oikeasti uskomatonta. En edes ymmärtänyt ajaessani, mitä siinä munaskujen alla tapahtui - vain sen, että jotain sielä tapahtuu, kun ajo oli ihan käsittämättömän smuutthia!

Tänään jatkoin tutusteluajoa ja edelleen en osannut kuin nauttia. Nyt minulla on sellainen polkupyörä (tai ainakin hyvin lähelle!), josta haaveilin muutamia vuosia sitten luopuessani ensimmäisestä 29-täysjoustostani. Silloin tulin tulokseen, että vielä piti virrata aika monta kuutiota vettä läheisessä Kolvankijoessa, ennenkuin esim. iskaritekniikka olisi kehittynyt sellaiseksi kuin piti. Runkogeometrioissa oli myös vielä toivomisen varaa tämän vuosikymmenen alussa. Mutta nyt täytyy oikeasti sanoa, että Foxin tuotekehitys on onnistunut totisesti tuottamaan yhteistyökumppaneidensa kanssa (mm. Penske Racing) iskariteknologian, joka toimii ihan oikeasti. En edes osaa vielä kuvailla, mitä tuo tarkoittaa. Tai sen osaan sanoa, että nyt takarengas pysyy maassa tilanteessa kuin tilanteessa ja pyörän ohjattavuus on ihan eri tasolla kuin silloin ennen. Joustotuntuma elää maaston mukaan ja tarvittaessa antaa mahdollisuuden runtata putkelta niin, ettei liikkeestä ole ainakaan havaittavaa haittaa.

Voi olla, että jossain vaiheessa täytyy palata tähän tekstiin ja pohtia asiaa uudestaan!
29er HT vs. 29er FS

Trek Fuel EX 9.8 2016 on kyllä uskomaton pyörä. Ennen kaikkea sen runko ja iskunvaimennus. Voimansiirto ja jarrut toimivat myös loistavasti, mutta kaikesta huolimatta ne ovat tässä kohtaa vain se pakollinen osa kokonaisuutta. Trekin tuotekehittäjät ovat kyllä lyöneet tiskiin tässä mallissa sellaisen kokonaisuuden, jossa riittää meikäläiselle ihmeteltävää! 

Pyörän voi ostaa muuten erinomaisen helposti vaikkapa Oulusta, Pyörä-Suvalasta.
Sieltä saa erinomaista palvelua ja pyöräkuumeisen vointia osataan taatusti helpottaa asianmukaisin lääkkein!
p.s. kävin iltasella suosikkipaikassani kuuntelemassa tuulta, itseäni ja uutta polkupyörääni. Oli ehkä kesän paras lenkki...tai ainakin top-kolmoseen meni, että heilahti!4 kommenttia:

 1. Hienoa, upeita kuvia ja hyvää juttua. Pyörä oli tekstin mukaan hintansa väärti ja kilometrejä kertyy varmasti paljon lisää.

  VastaaPoista
 2. Mistä tämä suosikkilenkkipaikka löytyy? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän löytyy Kuusamon lentoaseman kiitoradan ja Saapunkijärven väliseltä alueelta. Kyseessä on vanha soramonttualue.

   Poista
 3. Kiitos vinkistä, katsoinkin että jotenkin tutun näköistä maisemaa. Täytyypä käydä testaamassa ensi kerralla kun pyörä tulee otettua Kuusamoon mukaan.

  VastaaPoista