sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Varjo-GT

Kauheasti ei voinut manata tämän päivän kelejä täällä Länsi-Siperian laitamilla. Aamulla lämpömittari näytti -4C ja päivällä +4C, keli oli tyyni ja aurinko räkötti täydeltä terältä. 


Kävimme Ranen kanssa ajamassa ns. "Varjo-GT:n", kevään priimakeleistä nauttien. Ajoimme täsmälleen saman reitin kuin kolmena viimevuonna järjestetyssä Kuusamo GT:ssä. Siis sen satasen kierroksen. Keli oli nyt sellainen, kuin sitä jokaisena kertana aina salaa toivottiin olevaksi. Eikä se ikinä tällainen tietenkään ollut. Vuosi sitten keli oli karmea. Tiet olivat yöllisen sateen jäljiltä luistinratoja ja vettä lainehti jään päällä. Tuuli vei enemmän kuskeja kuin kuskit pyöriään. 

Tänään oli totisesti toisin. Päivällä tosin aurinko lämmitti jo niin paljon, että paisteisimmilla paikoilla tie meni melkoiseksi sohjoksi. Kuten esim. Riekin tiellä, Hännisestä kohti Lehtovaaraa kulkevalla piiiiiiitkällä nousuosuudella, mikä teki kiipeämisestä vielä pykälää kahta hankalampaa. Ylä-Suiningin ja Säynäjän välisellä osuudella mentiin sitten Ronden hengessä, pakaroilla puristaen!

Ajoaikaa 4h 45min, huolto takataskusta ja kilsoja 103km. Oli juhlaa!

p.s. ainiin, lisätään vielä se, että kun kotona sokerimittari näyttää reissun jälkeen 5,3 niin jotain on osattu senkin suhteen tehdä taas oikein o/

Aamulla vielä hyvissä voimin, Hangasjärventiellä

Kohti Heikkilää, tie oli vaihtelevassa kunnossa.

Arska paistoi ja mies oli hyvillä mielin.

Pikku-Kiitämän rantoja Heikkilässä.

Heikkilän kanava, vesi virtaa tässä Kirpistön Kotilahdesta. Vasemmalla entinen osuuskauppa.

Virta vie Pikku-Kiitämän suuntaan.


Savottaa oli tehty.

Jälleen yksi hiljentynyt tila..

Maitolaituri hivenen ennen Nevalanvaaraa

"Niin joo...sehän on rajavyöhyke jo ihan lähellä"..

Tie alkoi olla paikoin puhki.

Lunta on kasaantunut ihan kiitettävästi, kun pari ensimmäistä metriä koivuriveistä oli lumen alla.

Koillis-Kuusamon helmi, Kuntivaara (481m). Tuonne asti ajettiin Kuusamo GT:n toisen painoksen 100 mailin reitillä, kunnes käännyttiin kohti Vuotunkia.

"Otetaanhan kuva tähystystornista.."

"Mahtaa se muuten tuotakin kelopuuta kyrsiä seisoa täällä keskellä ei mittään..."

"Tane ja Rane itärajalla". Kamera Highballin satulan päälle, suuntaus kodilleen ja 12s laukaisuaika päälle - sitten posea o/ Vartiotorni tuossa meikäläisen peukalon vieressä.


Kivijärven rannalla sijaitsevan Iso-Kivijärven taloja, aivan rajavyöhykkeen tuntumassa. Täältä on katuvalojen alle pitkä matka tuulessa, pimeässä ja tuiskussa..Sohjot oli aurattu pois ja tie oli priimaa. Tosin näin lämpimillä keleillä ei kauaa..

Taipaleenkoski, aivan upea näky.

"Jumalauta Taneli että on hieno keli!"


Ellalan tiloja ja taloja.

Toyota Dyna -lava-auto Hännisessä.


Reissun uuvuttavin osuus, piiiitkä lopussa kiristyvä jontonousu Lehtovaaraan. Tien pinta oli sohjoontunut ja kovaa ajo-uraa sai hakea jatkuvasti.

Selvittiin!

Palkkiona hienot maisemat Kiitämäjärvelle.


Ranekin jaksoi, vaikka meinasi ahistaakin o/

Valtasen tiloja.

Suininginkoskelta

Tätä näkyä olisi voinut tuijottaa vaikka koko päivän..!

Pikakelusnappi päälle, n.30km myöhemmin kotikadulla taas. Miksei välitä tullut otettua kuvaa? En tiedä. Ehkä yksi syy oli se, että eturengas osoitti sen verran useasti niin paljon ylemmäs kuin takarengas, ettei käynyt mielessä näpelöidä enää kameraa siinä vaiheessa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti