sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Kurjuuden maksimointia?

Amstel Gold Race ajettiin juuri äsken maaliin. Etixx-Quickstep otti kevätklassikkojen ensimmäisen voiton, kun hallitseva maailmanmestari Michal Kwiatkowski otti hienon voiton. Kylmän viileästi ajoi Caubergin riittävän lähellä keulamiesten iskuja, odotti ja oli riittävän paljon vähemmän hapoilla pystyen voittoon. Täkäläiset kevätklassikot viikonlopun osalta jäivät vähän torsoiksi. Nimittäin säänhaltija lykkäsi sen verran ei-niin ennustettavaa keliä, että pitkät siivut jäivät suosiolla odottamaan parempia kelejä. Jotain kuitenkin pitää aina ajaa viikonloppuna ja hyvä vaihtoehto on silloin ajaa lyhyempää, mäkisempää ja terävempää retkeä. Vettä satoi ja lämpö oli muutama aste, joten ei ollut mitään herkkua.

Lenkkien ajoitukset menivät kylläkin melkoisesti vihkoon. Jos jo lähtiessä ripisteli molempina päivinä hitusen, niin taivaat aukesivat lenkkien kuluessa sitten siihen malliin, että kuski ja kalusto oli rapaisen, uitetun koiran mallia kotiin päästyä. Tietysti kuvaan sopi hyvin se, että kotiportilla alkoi paistamaan aurinko. Sitä joko haluaa, tai sitä ei halua...

Toisaalta sitä varten on ajokamppeita hankittu, että kelissä kuin kelissä pitäisi pärjätä - kuten pärjäsikin. Highball huilasi kuitenkin hyvin, renkaina lähes slikseiksi kuluneet Geaxin Barrot. Rossin odottaa vielä uutta ohjaamoa saapuvaksi, niin kevään tielenkit tuli korkattua viimekeväästä tutulla tyylillä. Ehtihän tuota näinkin. Muutama tasamaan vetokin tuli tehtyä ihan niin kuin piruuttaan ja aika hyvältä vaikutti ukkelin kyky tuottaa voimaa ja vauhtia siinä sivussa.

Toivottavasti kelit alkavat vähitellen paranemaan, lämmöt nousemaan ja tiet kuivumaan. Ei ollut oikeasti herkkua ajaa sadekeleissä, vaikka tuli sitä parille reissulle 3,5h ja n.94km. Takapihalla on vielä semmoiset puolitoistametriä lunta, että kyllä tässä mennään todella pitkälle, ennen kuin orvokit kukkivat Kuusamossa. Yläkropalle on kuitenkin saanut hyvää harjoitusta, kun on sestonut lumilapion kanssa todella märkää lunta tunnin toista päivään. Tekee hyvää kesän maastoseikkailuja ajatellen.


Rukajärventiellä kohti Rukaa
Joku maantiepeesarikin oli eilen kuvioissa..maantiemies viihtyi tuulelta suojassa, kun 29" kuski halkoi tuulta...

...kunnes iski ohi tietysti kun sopiva alamäki tuli eteen, tässä Pirunkirkon kohdalla.

Juhannuskallio
Tasamaalle tässä oli jo ihan hyvää vauhtia, vesisateessa pysyi ainakin lämmöt...

Kapustavaaran nousun viimeisellä osuudella tänään iltapäivästä. Sade oli jo alkanut..
Salpalinjan bunkkerikin alkaa taas tulla esiin kinosten alta

Mukavan terävä nousu Heinolanvaarassa. Vesisade vain yltyi.

Nissinjoki
Nissinvaaran tiloja

Vitostien synkkyyttä, rapa lensi ja vettä tuli välillä reippaastikin. Tempo auttoi..

Leskelänjärveä, lenkin loppupuolella alkoi taas aurinko paistamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti