lauantai 20. joulukuuta 2014

Lumimaisemia joulun alla

Peruslenkkeily on jatkunut erämaiden teiden lenkeillä. Viimeisen viikon aikana lunta on tullut n.30cm lisää ja viimeisen vuorokauden on satanut tauotta. Nopeasti luontoäiti tasoittaa pitkään jatkuneen vähälumisen alkutalven tilanteen. Nyt ollaan todennäköisesti aika normaaleissa n.40-60cm lukemissa Kuusamon laajan pitäjän alueella. Se on tiennyt lumitöitä, mutta niitä on kyllä odotettukin. Kuten olen niin monesti todennut, lumitöiden teko on minun yläkropalle ja keskivartalon erittäin syvällä lymyilevien vatsa-, kylki- ja selkälihasten hyvinvoinnille. 

Sitten on todettava, että nykyinen pitäjän teiden ja kevyenliikenteen väylien urakoitsija saa treeniminältäni arvosanaksi kympin. Meinaan kun koko alkutalven on vallinnut sellainen tilanne, että Kuusamon taajaman alue on ollut täynnä ihan kelvollisia talvipolkuja. Ei ole turhalla auraamisella pilattu maastopyöräilyä harrastavan harjoitusolosuhteita. Hyvä siellä on ollut taiteilla menemään. Perusvoimaa ja tasapainoakin on saanut koko rahan edestä jokaisella reissulla, mitä tuolla palkisilla on tehnyt. Että jatkakaa vaan samaan malliin. 

Jaa että muitakin näkökulmia asiaan?
Mitä se Irma, 54, joka niin kovasti yrittää Tähtipyörällään päästä etenemään kauppakassit tangolla kohti kotia, sieltä huutelee? Tai Teuvo, 52, joka käy metillä enemmän kuin ruokakaupassa. Ei joutaisi rampata hammaslääkärissä. Kun ei pysy paikat hampaissa. Sivuteillä on kiharaa enemmän kuin aikanaan nuoren Teuvon permanentissa. Ei auta, vaikka alla onkin paikallisen johtotähtikaupan C-Mersu kaikilla mausteilla. Tärisee silti niin, että ei jouda norttia karistamaan. Karisee se ilmankin. 

Että juu, voisihan tuota tilannetta tietysti parantaa aika moneltakin osin. Mutta en minä valita. Minä ajan. Tuommosilta ne kairat ovat näyttäneet viimeaikoina. 


Konttainen viikko sitten

Kipakkaa nousua, vaikka kuva latistaakin kulmanSitkeitä ovat nämä koillismaan männyt.


Virkkulantie kohti itää

Auringon valoa riitti tämän kajastuksen verran, sen jälkeen ei olekaan näkynyt.

Sininen hetki tänään iltapäivästä Saapungin kylällä
Syviä spooreja oli tällä tiellä, pohja oli kumminkin kova. Välillä eteneminen oli melkoista kiemurtelua.Kajavantietä itään...

"tänne ole naureskelemaan tultu.."

Jatkuva lumisade paljastuu salamalla

Kohti Sossonniemeä.

Eräskin hiutale

Kotiin päin..

Ystävien talo oli kuin majakka pimeydessä, näitä ilmestyy aina silloin tällöin pimeyden keskeltä.

Ihan mukavalta on näyttänyt tässä lähikulmillakin, pari otosta kävelylenkin varrelta
Kuusamojärven Samostenperä


2 kommenttia:

 1. Jos vaikka joulupaketiksi lähettäisit tänne edes 10 cm lunta, jooko?
  Hienoja kuvia taas kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon todella että teillekin tulisi lumijoulu! Täällä tänäaamuna -23 pakkasta, lunta on n.45cm tässä kotipihan mittausasemalla. Rauhaisaa Joulua!

   Poista