sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Maantiemeininkejä

Maantiekausi on alkanut Kuusamossakin, tosin huhtikuuta on maustanut harva se päivä napakka tuuli. Se on pitänyt huolen, ettei asfalttia ole tarvinnut niellä missään kesäajokamppeissa vaan talviajovarustus on ollut visusti yllä. Tässä vaiheessa jollain saattaa tulla mieleen, että eikös se myynyt maantiepyöränsä pois? Millä se näitä lenkkejä ajelee?

Highball maantieasetuksissa

Vastaus on kyllä ja sillä ainoalla pyörällä eli Santa Cruz Highballilla. Maastoon ei ole vielä asiaa, kun lunta on vielä reilusti. Soratiet alkavat olla kelirikon riivaamia, joten en ole sitten niitäkään lähtenyt kyntämään. Ja talvilenkkeilyn jäljiltä tuo maantiekin on ollut ihan ok vaihtoehto. Ei minusta sitä elementtiä voi pois ottaa, tykkään ajaa maantielenkkiäkin niin paljon, että tarvittaessa ajan sitä sitten sillä kalustolla, mikä on kulloinkin käytettävissä.

Huhtikuun 9. päivä kävin ajamassa moottorikelkkojen jälkiä, mutta sen jälkeen virittelin Highballin maantieasetuksiin. Alle 2" Geax Barro Racet, painetta 3,5bar, ohjaamoksi kapeahko flättitanko takataivutuksella, stemmi alimpaan asentoon ja tangon päihin lisäkahvat otevalikoimaa lisäämään. Gripeiksi paksut Lizard Skinsin North Shoret ja triggeriliipasimet vaihteiden vaihtoon. Eikä tuo hassumpi ole ollut noin. Kyllä sillä on ajanut sen mitä on tarvinnut ja huvittanut. Kaverit ovat olleet armollisia ja odotelleet pitkillä lenkeillä ja tarjonneet peesiä tuulisilla reissuilla. Jo vain sitä on ajettu, itseasiassa seitsemällä lenkillä on kelattu 460km. Jonkinlainen teema on aina hyvä olla näissä ajamisissa ja meillähän se on luontojaan vaikkapa mäkien ajaminen. Joten esim. Konttaisen lenkkiä on tullut ajettua, samaten Penttilän vastaavaa.

Ohessa kuvasaldoa tämän päivän reissulta Konttaisen lenkiltä, ajelin ennen yhteislenkkiä pienen ekstrasilmukan taajaman alueella ja mittariin kertyi 103km päivän saldona. Vajaat 4h oltiin reissussa joten hyvä päivä tästä kertyi jälleen kerran. Ekstrabonuksena sain napattua arvokkaan KOM Konttaisen! Lirulla riittävän ajoissa irti, tempovauhti päälle, riittävä etumatka ennen nousua ja niin vain ehdin ennen kavereita :) Pieniä onnistumisia!

Rukajärven tiellä matkalla kohti Rukaa
Ruka on vielä talvikuosissa
Hiekoitushiekkaa on jouduttu kylvämään aivan hurjat määrät kuluneen talven aikana.
Leukaa kohti ohjaustankoa ja peesiin! VT5:lla kohti pohjoista.

Sinne ne menivät...Keisarinvaaran kohdalla ero oli vielä tuo, mutta mäen alaosassa satakuntametriä. Sieltä aloitin valmistelut ratkaisevaa iskuani varten, Virkkulantielle käännyttäessä iskin irti ja revin riittävän eron ennen Konttaisen raastavaa nousua :)

Oli kerrankin aikaa ottaa kuviaTässä tullaan ensimmäisen nousuosan laelle...

...pieni tasainen osuus ja...

...raastavaan n.11% nousuun!

Tässä mennään jo hyvää tahtia nousun jälkeen kohti Virkkulaa
Jyrkänkoski on vapautunut jäistä ja lumestaVuotungintiellä kohti Kuusamoa, n.35km jäljellä.


Ei kannata varata tältä korjaamolta aikoja...

Tätä se oli viimeiset parikymmentä kilsaa. Nousua riitti ja pojat karkasivat. Mutta perässä tultiin.

Välillä pääsi vielä alamäkeenkin, tässä kohti Saapunkia ja Mäkelää. Reilu vitonen kotiin.


1 kommentti: