lauantai 15. maaliskuuta 2014

Köhää ja klassikoita

Kuudes päivä GT:n jälkeen ja mies potee kolotusta, jomotusta, aivastusta, niistoa, heikotusta.

 
Ei tämä olotila yllätys ole, kun ajoin viikko sitten lauantaina viitisen tuntia sukat märkänä, kun se keli oli mitä oli. Tiesihän sen, että kipeäksi tulee. Mutta tauti ei ole puhjennut kunnolla vaan on semmoisena esiasteena. Jonkinlaisessa välitilassa. Eihän tämä tauti tietysti tullut ihan parhaassa kohdassa (no milloin toisaalta tulisi). Hiihtokilometrejä olisi voinut sivakoida vielä runsaasti ja ajaa pyörääkin. Tehojakin kun pitäisi tässä vaiheessa jo rassata koivista ulos.

Mutta eipä se nyt tietysti ole niin justiinsa meikäläisen kohdalla. Kun ei ole mitään pakottavaa tarvetta olla heti huhti-toukokuussa iskussa. Päinvastoin, tavoitteet suunnataan tänäkin vuonna loppukesään ja syksyyn joten sen puoleen ei ole mitään kiirettä. Takana on kuitenkin ihan kohtuullinen treenitalvi ja vielä tässä ehtii touhuta ennen kevätkauden tuloa.

Kevätklassikot
Viikko on mennyt lepäillessä. Onneksi on tullut telkkarista proffien maantiekilpailuja Tireano-Adriaticon ja Pariisi-Nitzan merkeissä. Iltapäivät ovat menneet niitä katsellessa. Johan tässä odottaa malttamattomana tietysti varsinaisten isojen pyöräilyn kevätklassikoidenkin alkua! Aijai, hieno taas seurata raastavia kisoja. Yksipäiväiset 200-250km mittaiset kisat ovat parhaita maantiepyöräilykisoja.

Tähän menessä on ajettu Belgiassa mm. Omloop Het Nieuwsblad (brittiläinen Ian Stannard voitti) ja Kuurne-Brussel-Kuurne (Tom Boonen vei tämän) sekä Strade Bianche (Michal Kwiatkowski voitti) Italiassa. Tässä tulevia isoja kevään kisoja. Nettistriimejä löytynee Procyclingliven sivuilta, itse katson lähetyksiä Eurosportilta.


23.3. Milano-San Remo, Italia | luokittelu WT, tältä sivulta infoa
26.3. Dwars door Vlaanderen, Belgia | luokittelu 1.HC
28.3. E3 Harelbeke, Belgia | luokittelu WT
30.3. Gent-Wevelgem, Belgia | luokittelu WT

1.4.-3.4. Driedaagse De Panne-Koksijde, Belgia | luokittelu 2.HC
5.4. Volta Limburg Classic, Hollanti | luokittelu 1.1
6.4. Ronde van Vlaanderen, Belgia | luokittelu WT
9.4. Scheldeprijs, Belgia | luokittelu 1. HC
13.4. Paris-Roubaix, Ranska | luokittelu WT
10.4. De Brabantse Pijl, Belgia | luokittelu 1. HC
20.4. Amstel Gold Race, Hollanti | luokittelu WT
23.4. Fleche Wallonne, Belgia | luokittelu WT
27.4. Liege-Bastogne-Liege, Belgia | luokittelu WT Maastoseikkailut odottavat
Maastoajoista sen verran, että kevään helmi 6h maastoajot Oulun seudulla jäävät mitä ilmeisimmin väliin, kun paikalliset alkuasukkaat eivät sitä pysty tänä vuonna järjestämään. Harmi juttu meille kuusamolaisille maastopyöräilyn ystäville, koska toukokuun loppupuolen ajankohta on sopinut meille loistavasti maastopyöräilykauden aloitukseen. Normikeväänä meidän paikalliset metsäpolut ovat vielä lumen tai sulavesien peitossa. Siksi on ollut hyvä päästä ajamaan maastokilsoja koipiin ja kroppaan.

Niinpä heitinkin idean ilmoille Hossan reissusta la 24.5.2014. Tällä hetkellä kuulostaa siltä, että puolenkymmentä Kuusamolaista ja pari kainuulaista maastopyöräilyn ystävää olisi tulossa sinne tutustumaan polkutarjontaan. Joten jos tuntuu siltä, että ajankohta sopii niin tervetuloa messiin. Otetaan reput pykälään, evästä mukaan ja lähdetään retkeilemään ja ajamaan samalla pitkään ja rauhallisesti. Pyritään olemaan aamusta polkujen päässä niin ei hukata aikaa epäolennaiseen.
4 kommenttia:

 1. Moro! Löytyskö sulta GPS jälkeä kuusamon poluista mitä oot ajellut?

  VastaaPoista
 2. Ei valitettavasti ole, keskustan läheisyydessä polut löytyvät Heliharjun ja Petäjäkankaan suunnilta. Vuotungintienvarresta golf-kentän väylien reunoilta lähtee reittiä kohti Mäkelää, siirtyen Aksonlahden nurkilla metsäautotielle joka vie vitostienvarteen rantalahteen. Sitten siitä lentokentän lähestymisvalojen rivistön kohdalta pääsee kohti lentoasemaa ja siitä eteenpäin kiitoradan sivussa kulkevaa aluetta, sieltä löytyy jonkinverran ajettavaa. Lopulta päätyy Sossonniementielle, joka johtaa takaisin keskustaan.

  Pisin yhtenäinen polkuverkosto löytyy joko Oivangista tai Rukalta lähtevänä, Kouvervaaran reitti on kyseessä. Sitäkin ajetaan osittain teitä pitkin, mutta on siellä hyvää polkupätkää ajettavaksi.

  Toivottavasti ensi syksyyn mennessä voin linkata GPS-jälkiä ja virallisia reittikarttoja, semmoisia kuulostaa olevan suunnitelmissa ja itsekin olen niihin lupautunut talkoilemaan.

  VastaaPoista
 3. Koitahan karkoittaa köhä nopeasti: kuumaa juomaa jne...
  Klassikot ovat kyllä huikeaa katseltavaa, meillä on muutama Ronde ja Paris-Roubaix boksilla sadepäiven varalle :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähitellen tuntuisi menevän parempaan päin. Sokerit vetää vaan ravia reiluissa lukemissa ja hirvittää mitä insuliinimääriä pitää iskeä koneistoon verrattuna "normaaliin" tilanteeseen. Joutuu mittailemaan ahkerasti, ettei sitten käy toisin päin huonosti. Josko tuota uskaltautuisi päivittäisen kävelylenkin lisäksi huomenna kevyelle pyörälenkillekin.

   Poista