lauantai 11. tammikuuta 2014

Tammikuun valoilmiötä ihmetellen

Kuusamossa tuiskutti lunta pari päivää jatkuvalla soitolla ja lumitöitä sai tehdä oikein urakalla. Arviolta 20-40cm tuli uutta lunta ja takapihan käytäville metrin luokkaa pahimmilla paikoilla. No, viikon hiihtokuurin jälkeen seurasi siis viikon lumityökuuri, joka huipentui kahteen noin 2h/päivä lapion heilutukseen. Hyviä treenejä, mutta muutapa ei sitten jaksanut enää ajatellakaan tekevänsä.

Kuten yleensä, tuiskun jälkeen seuraa pakkaset ja niin nytkin. Virtaukset kääntyivät siperian suunnasta tuulemaan ja elohopea laski vajaaseen -20°:een. Onneksi ei kuitenkaan kylmemmäksi. Sellainen ihme tapahtui sitten tänään (11.1.2014), että Kuusamon taivaalle nousi aurinko! Olisiko kuukausi mennyt tasaisen harmaassa ja pilvisessä säässä. Tältä se suurinpiirtein näytti:
4 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia. Täälläkin oli havaittavissa tänään outo valoilmiö etelän suunnassa kun ajelin pyörällä kempeleelle tuomaroimaan.

  VastaaPoista
 2. Hyviä ovat kuvat ja paljon on teilläpäin lunta.
  Kuopiossa lunta on enintään 3 senttiä. Tänään satanutta pääosin. Antoisa oli iltapäivä Kallavedellä retkiluistimet jalassa. Tuulesta ja tuiskusta huolimatta.

  VastaaPoista
 3. Kaunista!
  Täälläkin näkyy tänään aurinko piiiitkästä aikaa, lunta on ehkä sentti.

  VastaaPoista