lauantai 21. joulukuuta 2013

Pirttilän aamuaskareista kohti Joulun viettoa

Kuusamossa on satanut lunta ihan päntiönnään viimepäivät.

Virallisten lukemien mukaan lunta taitaa olla puolimetriä ja on sitä kotipihallakin äkkiä sen verran. Normimeininkiä siis. Viimeviikkojen aamuaskareisiin onkin kuulunut lumitöiden tekeminen, eikä se ole ollenkaan epämiellyttävää puuhaa. Päinvastoin, olen ajatellut sen myös hyötyliikunnan kannalta ja tämmöiselle selkävaivaiselle touhu onkin toiminut erinomaisesti. Selkä, vatsa ja kyljet kiittävät, samoin hartian seutu.

Työvälineenä on vuosikymmenen vanha halpis lumentyönnin. Varsi on sopivan joustavaa puuta, jolloinka lapiomainen työstäminen onnistuu mainiosti. Originaali kuuppa hajosi viimekeväänä, joten vaihdoin sen vain uuteen lähes vastaavaan ja taas homma toimii. Takapihalla risteileekin arviolta 50m käytäväverkostoa, jota ylläpidän talvisin auki. Suomenlapinkoiramme Tellu tykkää kans, että on mukava juosta pallon perässä tai muuten vaan touhuta, kun on paanat auki. Tässäpä aamupäivän lumisateen keskeltä otoksia Pirttilän isännän ja Pirttilän Tellun touhuista. Kuvaajana tyttöni Eveliina.

Samalla toivotan mukavaa Joulua kaikille ja kiitos kun olette jaksaneet seurata kirjoitteluani vuoden mittaan!

"tuosta aukaistaan kulku tikkaille.."


"ja sitten.."


Polven korkeudelle sitä on


"tuleekohan tuosta mittään?"

"tulee tulee...kato tästä tasataan vähän ja.."


"pieni tauko paikallaan"

"jahas ja sitten jatketaan"


"No kelpaako pomolle..?"

"Onko sulla täällä tylsää..?"

"Kiitti isäntä kun tulit käymään.."


"katoppa tuonne kameraan" "en kato.."

"joko me lähetään sisälle..?"

"no joo, lähetään"

"no kato nyt ku mä tuun täällä"

"Sole mikhän homma!"11 kommenttia:

 1. Hyvää ja Rauhallista Joulua sulle sinne. Hyvä meininki teillä siellä :)
  Köpi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ja sitä samaa, muista syyä lujasti kinkkua, pottulaatikkua ja torttua! Ja konvehteja! Sitä käyt fätsillä ajeleen aina kaluria tasaseksi ja uuvestaan :)

   Poista
 2. Hyvää Joulua Sinulle, Eveliinalle ja Tellulle. Kiitos kun jaksat kirjoitella, juttusi ovat lukemisen arvoisia. Asiapitoisia ja monesti hauskoja. Meille luontoäiti ei nyt lunta näytä viskovan, jäiset jalkakäytävät ovat hiekoitushiekan "sepelimurskan" peitossa ja Peten tassuille se ei ole hyväksi.
  Seppo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seppo kannustavasta ja mukavasta palautteesta, luulen että tätä tekstiä kyllä tulee jatkossakin ;-) Aijai, toivotaan että sataisi edes hiukan lunta niin tulisi talvisempaa. Hyvää Joulua sinulle ja perheellesi!

   Poista
 3. Hyvää Joulua! Kyllä kelpais vaikka 10 senttiä noista teidän lumista, että saatais vähän valoa ja talven tunnelmaa tänne kuran ja sohjon keskelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta ja samoin sinne Kokkolaan! Minä kyllä voin pari kasettiautollista laittaa tulemaan? Tämä riittäisi kyllä, vaan taitaa tulla tätä menoa toiset puolimetriä lisää. No, Kilpisessä on jo sen verran, meneeköhän sielä pari metriä rikki?

   Poista
 4. Ihanaa Joulua sinne lumen keskelle. Hauskasti kirjoitettu. Kiva kun jaoit hetken meidän kanssa;)
  Mekin päästään huomenna tulemaan sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mukava että pääsette nauttimaan lumitalven iloista!

   Poista
 5. Mukavaa joulua koko porukalle ja rapsutuksia Telulle!
  Täällä on mustaa ja pimeää, joten lumikuvat näyttävät tavallistakin kivemmilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mielellään tuota lunta luovuttaisin vähemmäksi. Onneksi pääsitte lomailemaan Ylläksen maisemissa, niin saitte nautiskella lumitalvesta. Hyvää Joulupäivää!

   Poista
 6. Kuopiossa nautitaan vielä loistavista pyöräilyolosuhteista. Kadut ja päätiet ovat sulat, latupohjat ovat pohjoisrinteillä jäiset, muutoin lähes sulat. Märkää on, mutta se ei pyöräilyä haittaa. Ainakin itelläni tällainen. Lumeton talvi lisää liikunnallista aktiivisuutta. Pitäneekään lähteä taas lenkille, kun sateesta pitää nyt taukoa.

  VastaaPoista