lauantai 31. elokuuta 2013

Kulmilla ja pian muuallakin

Elokuu meni pääasiassa kotimaisemissa ajellen.

Kotoisilta lähireiteiltä

Kesän maastoajojen jälkeen veri veti asfaltille ja kilsaa tulikin vähän eri tahtiin kuin metsäpoluilla. Tosin eipä se mikään itsetarkoitus enää ole ollut, pääasia että ajaminen on ollut mielekästä. Tänä kesänä ajaminen onkin ollut hivenen etukäteen suunnitelmallisempaa kuin aiemmin. Ja ihan kuten pullan syömisessäkin, sehän näkyy miehessä. Ei tosin välttämättä kovin nälkiintyneen näköisenä ulkonäkönä, enemminkin luonnehtisin itseäni sellaseksi jäsäkäksi vähän joka suhteessa. Ei pönäkkä, mutta ei kukkakeppikään :) Pyörä kulkee kumminkin paremmin kuin aikoihin ja loppukesästä lähestyinkin jo sitä kuntoa, mikä oli 2011 loppukesästä, ennen polvivammaa.

Tapahtumia - menneitä ja tulevia

Syöteajo 2013 oli jälleen yksi kesän kohokohtia. Tällä kertaa ajoimme Kuusamosta käsin kymmenen miehen osastolla ja huoltomieskin oli mukana (kiitosta vaan vielä kerran Timo!). Säät suosivat ihan riittävän hyvin, ettei senkään puoleen ollut isompia nikotteluja. Syötteellä oli hienoa nähdä tuttuja ja tuntemattomiakin pyöräilyn ystäviä. Tosin kun katselin Oulusta tulevien ilmeitä päivän urakoinnin päätteeksi, olin ihan tyytyväinen, että itsellä oli takana "vain" reilu 130km. Mutta mitäpä ei hyvä ruoka ja sauna korjaisi ja kaverit olivat voipuneita mutta hyväntuulisia illan edetessä. Meidänkin osasto suoriutui reissusta komeasti, osalle matka (yhteensä 266km) oli pisin koskaan ja toisille homma meni rutiinilla. Osa ajoi nuoruuden innolla ja osa varttuneemman vakaudella. Mieleen jäi sunnuntaiaamun startin jälkeen koettanut noin 5km mittainen osuus, jossa noustaan melkoinen sarja nousumetrejä kohti Syötteen kansallispuiston lakea.

Viikko sitten koeponnistettiin Krossikommuunin aktiivien kanssa Kuusamossa uusi ajotapahtuma, Gravel Grinding Kuusamo 2013. Viisitoista kuskia ajoi joko 65km tai 145km matkan sorateitä ja osin aslfalttiakin. Pidemmällä matkalla oli mukana myös pätkä polkuja ja mm. riippusillan ylitys - ajamallahan se piti koettaa mennä ja onnistuikin ihan nätisti maastopyörällä. Krossikuskit olivat vähän enempi pinteessä. Ajoipa eräs hurja koko pitkän kiepin fiksillä!

GG Kuusamon reittikartta

Isokenkäisten klubi tarjosi majoitusta ja ajajien muonituksen. Aamupalat ja lounaat maistuivatkin kiitettävästi ja klubin emännät olivat loihtineet kyllä huikean hienot kattaukset nälkäisille ajajille. Vaikuttaa siltä, että tapahtuma uusitaan vuoden päästä, joten kannattaa merkkailla jo ensivuoden kalenteriin ruksia elokuun loppupuolelle! Valokuvia löytyy seuraamalla tuota ketjua, loppupäässä on linkkejä kuvagallerioihin!

Niistä tulevista.
Jonkinlaista kaiherrusta on ollut havaittavissa ukkelin mielen sopukoissa siitä, mitä sitä vielä ajaisi tälle syksylle. Onhan edessä lempivuodenaikani ja perinteisesti hienoja ajoviikonloppuja. Eilen tein sitten päätöksiä: viikon päästä 8.9.2013 ajan Jyväskylässä, Nyrölässä Tähtisadeajot ja matkaksi valitsin 60km reissun. Saa kumminkin sen verran taas matkustaa, että ajetaan nyt koko rahan edestä.  Hyvillä mielin lähden sinne, pari vuotta sitten kävin ekan kerran sen ajamassa ja tapahtuma oli todella mieluinen. Kuuluu ehdottomasti syksyn parhaisiin tapahtumiin Suomessa. Tänään kävin ajamassa pikkasen testimielessä Kapustavaaran nousua ja ei ainakaan testin perusteella tarvitse olla kovin murheissaan. Nimittäin ilman isompia yrittämisiä (ihan oikeasti, rennon kovaa ajoin) eteläpuolinen nousu näytti sujuneen kellon mukaan reilusti nopeammin, kuin koskaan viimevuosien aikana. Olosuhdekin oli kyllä hyvä, reitin pohja oli kuiva mikä antaa tosipaljon etua verrattuna kevään ja kesän vetoihin, jolloin sulamis- ja sadevedet pehmittävät pohjan tahmeaksi. Mutta kyllä jalkakin oli yllättävän hyvä!

Viikon päästä siitä 15.9.2013 on tarjolla SoraSyöte Pikku-Syötteellä.
Raastavia soratienousuja ja kun niitä laitetaan yhteensä kilometrin verran 60km matkalle, niin tietää siinä ajaneensa, kun hilaa ruhonsa takaisin Pikku-Syötteelle.

Siitä seuraavana viikonloppuna 20.-22.9.2013 on Pohjois-Suomen Pyöräilyn järjestämä syysleiri Santasport Lapin Urheiluopistolla, Rovaniemellä. Sielä vietetään vauhdikasta viikonloppua junnupitoisella ryhmityksellä. Koetetaan pysyä nuorempien vauhdissa mukana. Sitten onkin näillä näkyminen parin viikon tauko tapahtumista, kunnes nokka suuntaa 5.10.2013 kohti Rokuaa ja Rokua MTB:tä. Kun Rokuan reissu on paketoitu, alkaa valmistautuminen Oulun avoimiin CX-kisoihin, jotka ajetaan 12.10.2013 Heinäpäässä. Lisätietoja löytyy ainakin täältä.

Kannattaa muuten katsastaa nuo Oulun viikkokrossitkin, jos olet kulmilla. Taatusti hapokkaita, mutta hauskoja iltatapahtumia! Ja Oulun avoimissa voi ajaa sitten vähän huumorin pilkekin silmäkulmassa, se on krossin yksi elementti kilpailullisen puolen lisäksi.

Että onhan tässä tätä tekemistä taas syksylle! Mutta mikäs siinä, kuten totesin jo aiemmin niin kyseessä on lempivuodenaikani ja se on entistäkin parempaa ohjaustangon takaa katsottuna!

Lopuksi kuvia päivän lenkiltä, jossa testailin mäkikuntoa ja ajelin vähän polkupätkiä, jonka jälkeen ajelin sora- ja asfalttiteitä saunan lämpöön. Koillismaan luonto alkaa kääntyä pikkuhiljaa syksyä kohti..

Kapustavaaran kodan vieressä on tällainen masto

Kapustavaaran kota


Kodalta pohjoista kohti, lasku alkaa...

Samaa laskua nyt takaisin ylös, mukavaa kulmaa tuolla loppupäässä!


Näkymää eteläpuolen osalta. Tätä kun vetelee 45kmh alas niin alkaa tottumaan vauhdikkaisiin laskuihin. Välillä on kivikkopätkiäkin sekä sateen tekemiä uria. Maastoautotkin saattavat käydä pölyttämässä tällä reitillä.

Saapungista, parhaita soratiepätkiä koko Kuusamossa.Näkymää Hangasjärvelle

Ilta-aurinko paistoi mukavasti

Syksyn värit ovat saapuneetEi kommentteja:

Lähetä kommentti