lauantai 6. heinäkuuta 2013

Terävää


Pytkynharjun juurihoitoa

Jännää
Kaksi viikkoa kesän päätavoitteeseen eli Syöte MTB:en, huh! Onhan se nyt jännittävää, että kohta on se hetki kun pääsee toteuttamaan itseänsä ja (mitä todennäköisemmin) nöyrtymään omien rajallisten resurssien edessä jälleen kerran.

Mutta matka kohti tuota tulevaa päivää on ollut hieno. Harjoittelu on maistunut hyvälle ja omien resurssien puitteissa tekeminen on ollut laadukkaampaa, tehokkaampaa ja rakenteeltaan mietittyä kuin koskaan aiemmin. Täytyy koputtaa onttoa puupäätä huolella, nimittäin tammikuun jälkeen en ole sairastanut päivääkään minkäänlaista lentsua tai muuta kulkutautia. Kroppa on kipuillut aika-ajoin reumaatikon kipuja kovien treenien jälkiseurauksena,  mutta muuten on menty ihan kohtuudella. Lorvikatarri ei ole päässyt iskemään.

Säätöjä
Tein ihan itse omin kätösin harjoitusohjelmankin tuossa pari kuukautta sitten tähtäimenä 20.7.2013. Sitä onkin pitänyt hivenen fiilailla kuormituksen ja levon suhteen. Säröilevä kroppani kun ei kestä kumminkaan ihan mitä tahansa ja kuinka paljon tahansa. Pitkiä MTB-treenejä on pitänyt annostella säästellen, koska palautuminen niistä on vienyt aikaa ja harjoittelun pääidea eli lyhyet ja terävät treenit jäivät aluksi palautumisen jalkoihin. Mutta viimeiset viikkojen aikana on löytynyt parempi tasapaino siinäkin suhteessa. Olenkin ajanut pidempää treeniä maantiellä, mutta kovemmilla tehoilla kuin normaalilla pyhälenkillä. Viikolla on sitten kyennyt ajamaan hyviä ja tehokkaita maastotreenejä, kun palautuminen on tapahtunut nopeammin kuin jos olisi vetänyt joka pyhä pitkän maastosiivun.

Mutahoitoa ystävälleni Ronille, Foksiakin on tanssautettu jäljistä päätellen!

Harjoittelu on ollut joka tapauksessa motivoitunutta ja mielekästä. Toivoa sopii, että se tuottaa myös tulostakin. Sijoitukset ovat sivuseikka, mutta iloa tuottaisi teknisesti ja jaksamisen kannalta parempi ajaminen kokonaisuudessaan kuin ennen. Lyhyesti: ajamista enemmän, tunkkaamista vähemmän. Toiveissa on myös terävämpi ote ajamiseen. Viimevuoden Syöte MTB meni diisselimäisesti ja sekin tahti hiipui loppua kohden aika raakasti. Senpä takia kesän treenit ovat sisältäneet terävyyttä korostavia elementtejä.

Toisaalta nyt olen ajanut oikeastaan viimeistä kertaa kuormaa koneeseen ja sunnuntaina pitäisikin olla sellainen olo, että jotain on tullut tehtyä.

Viikon ohjelma:
  • Su maantie 4h / 118km - runsaasti mäkeä, kovaa perusvauhtia, paljon hapokkaita kiihdytyksiä. Kova lenkki meikäläiselle.
  • Ma lepoa
  • Ti nurmikon leikkausta 1h 15min
  • Ke MTB mäkitreeni pyramidimallilla: 1,2,3,4,3,2,1 min ylös ja väliin 3min palautus. Siirtymät ja palautukset päälle, n. 1h 30min
  • To ratatreenit: 2 x lentävä 200m, 1 x 500m (44s.), 1 x 1000m, 2 x 400 putkelta isoilla välityksillä, 2 x 400 100-120rpm pyörityksellä, yht. 1h
  • Pe illasta kovavauhtinen maantie, jossa pari kympin vetoa, yht. 1h 7min ja 36km
  • La palautusta, kävelyä ja Tourin seurantaa
  • Su klo 9.00 MTB/sora 4h
Eilen meinasi aika-ajoin maistua happamalta!

Viritystä
Sittenpä viritelläänkin parin seuraavan viikon aikana moottoria iskuun. Myös pyörää. Nimittäin vihdoinkin saan voimansiirtoon haluttuja päivityksiä. Ensiviikon alussa pitäisi tulla paketti sisältäen pienempiä välityksiä ja uutta keskiölaakeria väljän sellaisen tilalle. Scandalin eturattaiden muoto muuttuu samalla, kun päädyin tilaamaan Rotorin Q-ringit maastoversiona. Maantiepyörässä ne ovat toimineet hyvin, joten nyt kokeillaan kuinka homma toimii maastossa. Maantiellä mäennousukyky on parantunut selvästi, joten odotukset ovat samansuuntaiset. Nykyiset 42/29 välitykset päivittyvät kerralla 38/26:een, joten jokunen testilenkki pitäänee tehdä opettelun merkeissä. Uudet maastorenkaatkin tulevat samassa lähetyksessä. Saapas nähdä, kuinka saan ähellettyä renkaat Cresteille!

Mutta nyt palautuspäivän iloihin, eli kauppaan hakemaan evästä grilliin ja sitten katsomaan, kuinka proffat ajaa isoa mäkeä Tourilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti