keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Tehoja ja telkkaria


Sisätreenejä
GT:n jälkeen ukkelin ajopatteri oli hetken aikaa tyhjillään. Häätyi oikein miettiä, että mitähän sitä sitten tekisi. Annoin reilusti siimaa ajatuksille. Pidin kahden viikon tauon ulkoajeluista ja tein kaikenlaista muuta, mikä oli pitänyt jättää vähemmälle aiemmin. Muutenkin maaliskuun harjoitteluun sopivat jo tehovoittoiset vedot, joten ylipitkät siivut saisivat nyt jäädä vähäksi aikaa. 

Takana onkin nyt kuusi sisällä ajettua treeniä, joissa on kutiteltu hieman eri tavoin pumppua ja hapenottoa. Toki viimepyhänä piti käydä sitten jo ulkoilemassakin 3h siivun verran. Silloin olikin kevättalven paras talvipyöräilykeli lämpötilojen noustessa nollan tuntumaan!

Saapungintieltä viime sunnuntaina, nautimme huikeasta kevätkelistä!

Rullilla olen ajanut 3min vetoja 4min palautuksin ja toisaalta vaihteluksi 3x 15min tasatehoisia jyystöjä. Seuran sisäpyöräily pitää sitten huolen hapenoton todellisesta rassauksesta, tiistaisin kun kuritetaan kroppaa sen puolentoistatunnin verran. Tosin ihan infernaalista rääkkäystä ei ole sieläkään _vielä_ harjoitettu. Kevättä on vielä kumminkin kuljettavana.

Kevätklassikot
Suuren maailman kevään herkkukisat, eli yhden päivän kevätklassikotkin ovat kohta parhaassa vauhdissaan. Tulevana pyhänä ajetaan yksi ns."monumenttiklassikoista" eli Ronde van Vlaanderen - Flanderin kierros. Saas nähdä missä kelissä tuo Belgian sydänmailla ajettava kisa ajetaan, euroopassakin on ollut todella talvista keliä. Alunperin 300km mittainen, 17.3.2013 ajettu 104. Milano-Sanremokin pätkittiin keskeltä kahtia, kun vuoristo-osuuksilla tuli räntää ja lunta niin paljon, että kuskit meinasivat jäätyä pyöriensä päälle. Kisa keskeytettiin noin sadan ajetun kilometrin jälkeen, pyöräilijät otettiin tiimibusseihin ja siirrettiin vuorten yli. Uusintastartti tapahtui hivenen paremmissa oloissa. Ei ole ikinä tuotakaan tapahtunut sen kisan satavuotisen historian aikana! Seuraavalla viikolla 22.3.2013 ajettu E3 Harelbeke -semiklassikkokin ajettiin koleissa keleissä, kuskit saivat kaivella tosissaan vaatteita päällensä. Viimesunnuntain Gent-Vevelgemin startti jouduttiin siirtämään lumisateiden takia reilu 50km alkuperäisestä lähtöpaikasta. Ei ole ollut helppoa klassikkokisojen järjestäjillä jos ei kuskeillakaan! Peter Sagan ja Fabian Cancellara eivät ole olleet moksiskaan näistä keleistä ja ovat hallinneet näitä kisoja toistaiseksi. Rondea odotellessa!


Tulevat kevätklassikot:
26.3.-28.3. VDK-Driedaagse De Panne-Koksijde, Belgia | luokittelu 2. HC
30.3. Volta Limburg Classic, Hollanti | luokittelu 1.1
31.3. Ronde van Vlaanderen, Belgia | luokittelu WT

3.4. Scheldeprijs, Belgia | luokittelu 1. HC
4.4. Grand Prix Pino Cerami, Belgia | luokittelu 1.1
7.4. Pariisi-Roubaix, Ranska | luokittelu WT
10.4. De Brabantse Pijl, Belgia | luokittelu 1. HC
14.4. Amstel Gold Race, Hollanti | luokittelu WT
17.4. Fleche Wallonne, Belgia | luokittelu WT
21.4. Liege-Bastogne-Liege, Belgia | luokittelu WT

(nimim. vetooo:n avaamasta ketjusta fillarifoorumilta)

2 kommenttia:

  1. Wirallinen tietohan on, että sunnuntaina Fabian lähtee viimeisellä Kwaremontilla, vetää aivan kahvoilta sen laskun Paterbergille ja sitten on turha ajaa kiinni.

    Kisakatsomoeväät on haettu ja fiilis viritelty!

    Hyvää pääsiäistä Taneli!

    VastaaPoista
  2. Näin siinä voi käydä, Fabbu on suurin suosikki eittämättä. Oikein hyvää pääsiäistä ja hyviä lenkkejä!

    VastaaPoista