sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Rytmitys

Tälle talvelle on löytynyt sopiva rytmi arjen ja treenauksen suhteen. Olen onnistunut välttämään viimevuoden syys-talven virheet, jolloin ajoin kuin viitapiru (liikaa ja liian kovilla tehoilla) samaan aikaan tehdessäni kropalle suht vaativaa työtä. Seurauksena oli pitkään piinannut vasemman polvitaipeen jännetulehdus. Nykyinen työ on istumatyötä, joten sen suhteen ei ole ongelmia. Päinvastoin, nyt pitää huolehtia riittävästä liikunnasta.

Olenkin mennyt seuraavan mallin mukaan suurin piirtein viimeiset pari kuukautta: 

la kova rullatreeni 80-120min
su rauhallinen pitkä pyörälenkki, kelistä riippuen 150-360min
ti kova sisäpyöräily spinning-salilla 90min (ei perinteisenä spinninkinä)


Muina päivinä lepoa ja hyötyliikuntaa: koiran kanssa ulkoilua ja lumitöitä lumentyöntimellä ja kolalla (niitä onkin saanut tehdä reilusti). Työmatkat olen ajanut mummiksella (2km suuntaansa). Tämä malli on pelannut mukavasti ja kropassa tuntuu tällä hetkellä oikein hyvältä. Kovat treenit olen saanut tehtyä oikeasti itselle kovalla tasolla ja taas rauhallisemmat ovat pysyneet sellaisina. Edellisinä talvina tämä ei ole oikein hyvin pitänyt kutiansa, mutta nyt on tässäkin suhteessa tullut skarpattua. Enemmän laatua molempiin päihin ja sellaienen mitäänsanomaton välimallin puuhailu on jäänyt taka-alalle. Rullatreenit ovat menneet intervallien merkeissä ja korvanapeista on ollut huikea apu siinä hommassa. Parin sadan biisin valikoimasta on löytynyt hyvää rytmiä tehdä hommia.

Tuntuu myös siltä, että suorituskyvyssä on tapahtunut jonkin sortin edistystä: voimaa tuntuisi kehittyneen hivenen enemmän, persaus ja keskivartalon korsetti tekevät tehokkaammin töitä ajaessa ja homma on tasapainoisempaa. Toivottavasti tämä näkyy sitten seuraavan ajokauden aikana. Lähiajan tähtäin on tietysti Kuusamo GT 2013 -talviajotapahtuman sadan mailin koitoksessa. Siinä joutuu sitten kestävyyspuoli koetukselle oikein kunnolla.

Mitähän sitä ensi kesänä ajaisi? Tai oikeammin loppukesästä syksyyn ulottuvalla ajanjaksolla. Se maistui ainakin viimevuonna erittäin hyvälle, joten kokeillaanpa samaa tänäkin vuonna.

Katsotaan sisältöä sitten ajan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti