maanantai 1. lokakuuta 2012

Jarrua

Kun vauhti kiihtyy, tarvitaan kunnon pysäyttimet. 

Scandal-projekti käynnistyi tammikuun puolessa välissä kuluvaa vuotta rungon valinnalla ja tilauksella. Ensitestit ajoin kuukautta myöhemmin ja maaliskuun lopussa kakkosvaihe kirjattiin päätökseen, kun alla pyörivät uudet kiekot. Pyörä vaikutti toimivalta ja oikean kokoiselta. Hankintalistalle jäi kuitenkin jarrut, joiden suhteen en halunnut tehdä kompromisseja. HiFin Avidin tekeleet saisivat mieluusti väistyä.

"Jossain tulevaisuudessa päivitän vielä jarrut parempiin ja helpommin keskitettäviin, sen olen kuitenkin päättänyt. Mallikin on jo katsottuna valmiiksi, taitaapa löytyä saman valmistajan tuotekataloogista, jonka osia projektiin on muutenkin jo käytetty..."


Hope Race X2 evo
Pyörään valikoitui Hopen valmistamia osia kuin luonnostaan, joten jarruvalintakin oli aika selkeä. Uuden evo-sarjan tullessa markkinoille talvella homma sai sinetin. Race x2 evot oli saatava joku päivä. Se joku päivä koetti viime perjantaina, jolloin postipoika toi paketin. Lauantaina sain ajettua ensitestit iltalenkillä ja eilen ajettiin Kouvervaaran maasto/soratielenkki, jolloin jarrut pääsivät tositoimiin.

Siistiä ja toimivaa

Titaanipultit olivat miellyttävä yllätys
Ei mitään turhaa kahvaosastollakaan
Kahvan muotoilu vaikuttaa hyvältä käytännössäkin
Avidin jarruja sai keskittää ikuisuuden, näillä homma
sujuu minuutissa ja välillä joutaa juomaan kupin kahvia.

Ohjaamon näkymää
Takajarruletkun veto vaakaputken alta, kun entinen meni
viistoputken kautta aiheuttaen kolinaa runkoa vasten. Ei kolise enää!

Tyytyväisenä voin todeta, nyt mulla on jarrut tässä pyörässä! Joten projekti on nyt päätöksessä sen vision mukaan, joka talvella päässäni muhi. Tuhat ajokilometriä ovat opettaneet vähitellen pyörän tavoille ja meno vain paranee. Hienoa, että sain toteutettua sen mitä suunnittelinkin ja että pyörästä tuli kaikin puolin toimiva minulle.

3 kommenttia:

  1. Hmm, ompa hyvännäköiset jarrut. Ja oikean merkkisetkin vielä. :-)

    VastaaPoista
  2. Katoin kans, että tyylikkään näköset jarrut. Pitää laittaa merkki ja malli mieleen kun joskus kevättalvesta tulee uus pyörä ja kuitenkin sitä "joutuu" päivittelemään :)

    VastaaPoista
  3. Ohan ne ja myös käytännössä erittäin hyvät. Märkinä tuppaa vinkumaan kuten etukäteen tiedossa olikin, mutta tehoa piisaa ja eikä ole keskitysmurheita enää kuten avidin vastaavissa! Voin kyllä suositella.

    VastaaPoista