torstai 17. toukokuuta 2012

Kynnyksellä

Pyhän ja Luoston PSM/Barentscupin kisat

Vajaat 3kk sitten lähdin ensimmäiselle lenkille pitkän harjoitustauon jälkeen, jonka polven jännetulehdus pakotti pitämään. Ylihuomenna on ensimmäinen kisastartti Pyhätunturin 30km tempossa. Enkä ole koskaan aiemmin 30km tempoa edes ajanut. Sunnuntaina odottaa 100km mittainen PSM-maantieajo Luostolla. Kisat ovat myös Barentscupin osakilpailuja, joten mukana on liuta venäläisiä kisaajia ja muutama norjalainenkin on ilmoittautunut kisoihin. Mihinhän sitä on taas itsensä mennyt työntämään?

Viimeinen 3 viikkoa käsittänyt harjoitusjakso on mennyt hyvin. Jokaiselle lenkille on pyritty rakentamaan jokin harjoituksellinen elementti ja niiden lisäksi on ajettu muutama fiilistelylenkki palautellen. Ja kun takataskussa on kameralla varustettu kännykkä, niin palauttelut ovat pysyneet myös sellaisina (kuvaaminen on mukavaa puuhaa).

Peruskilometrit ovat kuitenkin huomattavasti vähäisemmät kuin viimevuonna tähän aikaan, mutta se ei oikestaan huolestuta yhtään, päinvastoin. Kroppa ja mieli on ollut valmiimpi tekemään harjoituksia teeman mukaan ja palautuminen on ollut kohdallaan. Suurin ero on voimapuolella, joka näkyi maantiekauden alussa (joka venyi Kuusamossa toukokuun alkuun lumisateiden kiusatessa viimeiseen asti) varsinkin ylämäkien nousukyvyssä. Eikä se ole vieläkään korjaantunut kovin paljoa, mutta tietynlainen selkänoja alkaa jo mäkipuolellakin löytyä.

Kuusamo 6.5.2012 aamulla...
...8.5. näytti jo paremmalta, mukava auringonlasku...
Vauhtikestävyyttäkin on aloitettu rassaamaan pikkuhiljaa ja tuntemukset ovat olleet silläkin puolella varovaisen optimistiset. Toivoa sopii, että viimeistään kesällä kone kestää paukutella kunnon kyytiä tilanteessa kuin tilanteessa. Tulevat kisat ovatkin erinomainen tilaisuus testata missä mennään ja samalla harjoitella kilpailutilanteessa ajaen. Fiilikset ovat hyvät, joskin odottavat ja pikkaisen jännittyneet.

...lämmintä oli jo vajaat +10 astetta...
...Kapustavaaran ojatulvia 17.5.2012 aamulenkillä.

Barents GP / BCC 26.-27.5.2012 Kuusamon Rukalla

Reilun viikon päästä ajetaan Kuusamossa Barents GP / BCC -etappikisat. Kaikki muu aika onkin mennyt kisojen valmisteluihin. Tiedossa on kolme etappia teemalla "mäkeä riittää". Mäkiprologi, korttelikisa jossa on mäkeä ja maantiereitti jossa on mäkeä. Kun kyseessä on Barentsin mestaruuskisat, mukana on liuta venäläisiä ja norjalaisia kuskeja suomalaisten lisäksi. Kotimaiset kuskit ovat myös kiinnostuneet etapeista ja näyttää vahvasti siltä, että Kuusamoon saadaan kovatasoiset kisat jälleen kerran. Se jos mikä on hienoa, sen verran työläitä nämä kilpailujen järjestämiset kuitenkin aina ovat. Mikä hienompaa, jos kilpailijatkin innostuvat ja näin mahdollistavat itselleen unohtumattoman kokemuksen hienoilla reiteillä ajetuista kisoista.

Lisätietoja löytyy Cycloksen nettisivuilta www.cycloskuusamo.net

p.s. kalustopuolelle on suunnitteilla mielenkiintoisia asioita, Storckin kulkua koetetaan edelleen parantaa. Kuskissahan ei ole mitään vikaa, eihän?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti