tiistai 20. maaliskuuta 2012

GT:n jälkeistä elämää

Trööt!

Flunssa vetelee onneksi viimeisiään - niinhän siinä sitten kävi, että järkkäämäni Kuusamo GT 2012 -talviajotapahtuma jäi omalta osalta ajamatta. Karmea flunssa iski perjantaina päälle ja kierrettyäni reitin perjantai-iltapäivästä opastemerkkauksen parissa olin ns. valmista kamaa sängyn pohjalle. Joka paikkaa särki ja kolotti. Karua, mutta eipä sille mitään voinut.

Pääasia oli kuitenkin tapahtuman nousu jaloilleen ja lauantai-aamuna katselinkin toiveikkaana ulos ajokelin ollessa kohtuullinen. Pari tuntia eteenpäin iski armoton lumimyräkkä, joka saavutti kuskit itärajan tuntumassa lounaan jälkeen. Sitkeästi sieltä oli kuitenkin ajettu takaisin sivistykseen hyvällä huumorilla, joten tien päällä taisi olla talvikeleihin tottunutta porukkaa. Sokos Hotel Kuusamon lämpimät saunat olivat sulatelleet kohmettuneet jäsenet ja maittava, pöytiin tarjoiltu (!) päivällinen jälkiruokineen kruunasi päivän. Varsin messeviä kommentteja oli saatu kaiken tämän jälkeen ohrapirtelön parissa!

Kiitos netin mahdollisuuksien, voit katsella tunnelmia niin videolta kuin valokuvistakin! Kimmo Yliniemi ja Lieven de Rycke kuvasivat ajoa videokameroillaan.

Huoltoautoa ajanut Cycloksen puheenjohtaja Petri Pesonen antoi still-kameransa laulaa aina kun tilaisuus koetti! Kuvia Cycloksen Facebook-sivuilta.


Mukana oli 19 kuskia ja se on ihan hyvin ottaen huomioon todella lyhyen ilmoittautumisajan, Kuusamon kaukaisen etäisyyden ja ajankohdan hiihtolomien jälkeen. Päällekkäin osui ainakin yksi hiihtotapahtuma, syöden osallistujamäärää jonkin verran. Mutta näinhän se aina menee, päällekkäisyyksiltä ei voi välttyä.

Mikäli Kuusamossa halutaan ajaa kevät-talven parhaissa keleissä, vaihtoehtoja ei ole kuin maaliskuun puolenvälin tienoon viikonloput. Nykyään kevään tulo käynnistyy maaliskuun lopussa ja tiepohjat pettävät sitä myötä niin, että ajamisesta saa vain haaveilla. Aiemmin maaliskuussa kiusaavat taasen pakkaset. Joten ensivuonna tullaan ajamaan hyvin todennäköisesti samana ajankohtana. Nytkin aurinkoinen huippukeli lipsahti parilla päivällä ohi...

Ensi vuoden osalta on ajatuksissa mm. seuraavaa:
- kolme reittivaihtoehtoa (retkireitti n.30km, nyt ajettu Tour-reitti 103km ja Grand Tour -reitti n.150km, joka tulee tekemään lisälenkin nykyiseltä reitiltä).
- sama ruokailupaikka, pihalle ruokailupöytiä, lämmittelytulet ja kahvia!
- ilmoittautumisaika avoimeksi jo vuoden loppupuolella, porrastetulla hinnoittelulla.

Tästä on hyvä jatkaa tapahtuman kehittelyä, toivottavasti ensi vuonna nähdään vähintään tuplasti enemmän kuskeja nauttimassa mahtavista maisemista!

Ensi viikonloppuna 24.3.2012 ajetaan muuten Oulussa Paksukumi Teamin järjestämä Hankiajo. Kuvauksen mukaan lähtö on klo 9 Pyörä-Suvalan pihasta (Lekatie 2) ja tiedossa on 4h ajelua seutukunnan parhailla talvipoluilla. Vauhtien luvataan olevan rauhallinen, joten meikäläinenkin taitaa uskaltautua mukaan, jos vain toipuminen edistyy samaa tahtia kuin nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti