keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Suuntia

Terveisiä lomalta!

Tässä sitä köllötellään visusti sisätiloissa, kun ulkona paukkuu jo toista viikkoa kestäneet arktiset pakkaset. Viimeviikolla elohopea laski parhaimmillaan -38° lukemiin ja pysytteli yhtäsoittoa viikon vähintään -29° asteessa. Normimeininkiä helmikuisessa Kuusamossa, mutta aina se tuntuu yhtä vistolta. Ajelinpa viimeisinä työpäivinä töihin parhaimmillaan -33° pakkasessa. Muutoin tuli harrastettua lyhyitä pyrähdyksiä ulos. Jokaista lyhyttäkin reissua ennen tiedossa oli uskomatonta vaatteiden pukemista. Jopa suomenlapinkoiranikin oli sitä mieltä, että alkaa riittää! Onneksi ei mene kuin jokunen viikko, niin kevätaurinko alkaa tosissaan lämmittämään ja unelmakelit saapuvat.

Niin, väistämätön paluu kelaracing-teamiin koetti taas. Määräaikaiset työt kun loppuvat niin ne loppuvat. Jos jotain hyvää hakee töiden loppumisesta, niin nyt on hyvä mahdollisuus saada kipuileva polvi lopullisesti kuntoon, kun kuluttava rappuskävely jäi pois. Kävin kokeilemassa seuran spinninkiäkin ja olihan se mahtavaa hommaa reilun kahden kuukauden tauon jälkeen!Ensimmäinen vartti meni ihmetellessä, missä jalat ovat kiinni ja mitähän ne sielä navan alla sätkivät? Parin tunnin ohjelma meni hyvin, kun malttoi pitää vastukset todella kurissa. Kipuraja löytyi joten vielä saa malttaa tehojan kanssa. Tämä tarkoittaa armotta sitä, että keväälle ei kannata suunnitella mitään kummoisempaa ajollisesti. Tähtäimet on syytä viritellä loppukesään ja syksyyn. Pääasia on kuitenkin se, että pääsee lenkille!

Säätämön uumenissakin on taas tilaa. Cyclocrossi löysi uuden omistajan ja on parasta aikaa matkalla pakattuna sielä jossain. Hyvä niin, projektini pääsee etenemään suunnitelmien mukaan. Saksasta tuli muuten viestiä, että toinen osapaketti on lähtenyt tulemaan. Tämä tuli tilattua ennen kalustokauppoja, kesti vain hetkisen ennenkuin lähti liikkkeelle, kun muutama juttu oli pidemmällä toimitusajalla. Ensiviikolla pääsee niputtamaan Scandalin ajokuntoon! Ohjainlaakeri ja muutamat muut puuttuvat osat tulevat tässä lähetyksessä. Niiden lisäksi värikoodaukseen liittyviä pikkujuttuja, siistiä! En malta odottaa hetkeä, jolloin pääsee polkaisemaan ensimetrit!

Projekti ei kuitenkaan pääty vielä siihen. Nimittäin keveiden ja suorituskykyisten kiekkojen suunnittelu on kestänyt muutaman viikon ja nyt on piirrustukset niistäkin kasassa. Unohtamatta sitä värikoodausta. Luvassa on aika hemmetin siistejä juttuja! Mikä tarkoittaa sitä, että kiekot eivät tule valmisvalikoimista, vaan tehdään itse. Tai en minä, mutta hyvä ystäväni, joka on muutenkin toiminut projektin sparraajana. Mikäli asiat etenevät suunnitelmien mukaan, luvassa on vielä jarrupuolelle päivitykset. Sitten alkasikin olla projektin päätös lähellä, jonka jälkeen on tiedossa paljon testiä. Mikä tietää varmuudella myös jonkinlaisia muutoksia. Ja uusia tilauksia! :)

Eräs kaverini kyseenalaistikin koko pyöräprojektini - "sullahan on jo pyöriä, mitä sä enään...".


Mutta siitähän tässä kaikessa on nimenomaan kyse. Harrastamisesta, joka on aktiivista ja jatkuvaa. Kokeilunhalua ruokkivaa. Kyseenalaistavaa ja oivaltavaa. On pystytävä luopumaan jostain saavuttaakseen jotain. Pakkasilla on mukava hörppiä kuumaa ja suunnitella. Mennä yksityiskohtien sisälle, pyöritellä ja makustella. Hakea tukea omille ajatuksilleen. Päätyä johonkin yksinkertaiseen ja toimivaan, mutta myös haastavaan ja lähteä toteuttamaan sitä. Onni on saada rakentaa itselleen, toteuttaa itseään, erehtyä ja oppia, sekä osata. Näiden ylevien asioiden lisäksi nykypäivänä on vallan mainiota hyväillä narsistista minäänsä ja kertoa kaikesta tästä mahdollisimman suurelle joukolle, olivatpa he kiinnostuneita eli eivät. Jos yksikin on, se riittää.

Loput eivät vaan tajua!

1 kommentti:

  1. Hi, I came across your site and wasn’t able to get an email address to contact you. Would you please consider adding a link to my website on your page. Please email me back.

    Thanks!

    Mandie Hayes
    mandie.hayes10@gmail.com

    VastaaPoista