perjantai 24. helmikuuta 2012

Kuusamo Grand Tour 2012 toteutuu!

Cyclos Kuusamo järjestää yhteistyössä Koillismaan Osuuskaupan kanssa Kuusamo Grand Tour 2012 talviajotapahtuman 16.-17.3.2012
Cyclos Kuusamon ja Koillismaan Osuuskaupan yhteisenä tavoitteena on ollut saada Kuusamoon kevät-talveen ajoittuva pyöräilytapahtuma. Nyt voin ilokseni sanoa, että se toteutuu. Ensimmäisen tapahtuman kohderyhmänä ovat aktiivipyöräilijät, joilla on varusteet ja edellytykset ajaa pidempi 102 km ajorupeama huollettuna. Cyclos Kuusamo ohjaa tapahtuman ja Koillismaan Osuuskauppa tuottaa muonituksen sekä majoituksen sekä saunan. Mikäli säiden haltijat ovat meille suosiollisia, ajajat saavat nauttia aurinkoisesta Kuusamon kevättalvesta sen ollessa parhaimmillaan.

Reitin eräs kohokohta on Kuusamon suurjärvien, Kirpistön ja Kiitämän väliseltä kannaksella kulkva reitti. Heikkilän kylän idylli, Poikilan kanava ja Pikku-Kiitämän avara näkymä johtaa reitin Palon yksityistä luonnonsuojelualuetta viistäen Kirpistön kylään. Toinen erikoisuus löytyy Kivijärven ja Pukarijärven väliseltä kannakselta. Valtakunnan raja on vain n. 500 metrin päässä tiestä ja kulkija näkee Suomen puoleisen vartiotornin ohi kulkiessaan. Mutta ei kolkkaa, jossa ei olisi asutusta. Uutelan kylä saattelee kulkijat Kivijärven vanhalle koululle keittolounaan pariin. Matka päättyy aikanaan Sokos Hotel Kuusamon saunan lämpöön.

Tutustu esitteeseen, josta löytyy majoituspaketti, tarkempi ohjelma sekä tiedot mm. ilmoittautumisesta. Tapahtuman hinta ilman majoitusta on 35 €/hlö, sisältäen 100 km pyöräilytapahtuman ja sen osallistumismaksun, ohjelman mukaiset retkiruokailut ja päivällisen sekä saunan 17.3.2012.

Lisätietoja ohjelmasta Sokos Hotel Kuusamosta sekä Cyclos Kuusamon nettisivuilta www.cycloskuusamo.net tai kysymällä tuossa vähän alempana, niin vastaan mielelläni.
Reitti:

5 kommenttia:

 1. Kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta tapahtumalta. Harmi, että osuu samaan aikaan etelän lomareissun kanssa. Olis ollu varmasti ihan hieno kokemus lähteä viikonlopuksi Kuusamoon pyöräilemään.

  VastaaPoista
 2. Harmillista mutta ei se lomareissu eteeläänkään varmasti huono ole...ensi vuonna sitten uudestaan ja kuka ties tästä tehdään GT II -tapahtuma esim. ensi syksyyn.

  VastaaPoista
 3. Joo eiköhän sielläkin pyöräilemään pääse, tarkoitus ainakin olisi niin. Toivottavasti sää suosii teidän tapahtumaa ja osallistujia tulee sopivasti ja saatte hienon tapahtuman!

  VastaaPoista
 4. Hienolta vaikuttaa! Matka on sen verran pitkä, ettei rohkeus riitä. Seuraavalla kerralla hieman lyhyempi reitti meille tavallisille tallaajille. Kun vauhti on noin 15 km/h, niin noin 70 km voisi taukoineen vielä 8 tuntia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitus on kehittää tapahtumaa siten, että lyhyempikin vaihtoehto olisi tulevaisuudessa tarjolla. Ja sitähän ennen ehtii hankkia vauhtia ja kokemusta niin, että rohkenee pidemmällekin siivulle. Kiitos kuitenkin mielenkiinnosta ja kommenteista!

   Poista