maanantai 16. tammikuuta 2012

Scandal

Kuntoutumisen ollessa vielä kesken ajatukset ovat suuntailleet rohkeasti tulevaisuuteen. On tullut aika kokeilla maastopuolella jäykkäperäistä 29er pyörää. Tällä kertaa toteutan hankinnan projektina, jossa rakennan pyörän osista. Tavoitteena on ajaa Jyväskylän XCM:n sekä Tähtisadeajon tyyppisiä tapahtumia ko. pyörällä. Nopeaa, ei hirveän teknistä mutta viihdyttävää reittiä. Kun lompakkoni ei tursua kahisevaa, kalastaja joutuu luovuttamaan osansa voimansiirtoa lukuunottamatta. Saanpahan takaiskarin huoltoon ja rungon vähäksi aikaa säätämön seinälle valohoitoon. Näin toimien projektin budjetti pysyy jossain tolkussa. Ehkä.

Rungoksi valitsin brittiläisen On One Scandalin Super Raw - käsittelyllä ja 18" koossa.Tilausnappia on jo painettu ja toimituksen pitäisi tulla kuluvalla viikolla Kuusamoon

Runkoon pulttaillaan kiinni kalastajan Fox RL 29 keula. Scandalin emäputki on samanlainen tapered -malli 1 1/8" - 1,5" - kuin kalastajassakin, joten vaihto on sen puolesta mahdollinen. Ohjainlaakeriksi tulee mitä todennäköisimmin On Onen oma Smoothie Mixer. Kalastaja luovuttaa Syntacen Vector -tangon, Thomsonin X4 -stemmin ja Lizard Skinsin Nortshore lukkogripit. Jarruiksi tulevat ensivaiheessa kalastajan Avid Elixir 5:et, mutta versio kakkoseen päivitetään jotain todella speciaalia, jahka saadan kerättyä budjettihappea. Enpä kerro vielä mitä on suunnitelmissa, mutta arvailujahan voi aina esittää? Voimansiirrosta tulee huolehtimaan SRAM:n X9 osasarja. Mustat 175mm kammet valkoisilla merkeillä varustetaan 28/42 eturattailla ja takapakaksi tulee 10-lehtinen PowerGlide PG-1070 12-36 välityksillä.

Takapakkaa tulee hivelemään PowerChain PC 1051-ketju. Kampien välissä rullaa 68mm GXP -keskiö. Polkimista ei ole vielä tietoa, jokohan sitä kokeilisi muitakin kuin Shimanoa tai Crank Brothersia? Kalastaja saa luovuttaa myös Thomson Elite Inline -satulaputken ja Selle Italia SL-XC satulan. Pykäliä tulevat vaihtamaan siis SRAM X.9:t, jotka ovat hyvin toimivat työmiehen tai -naisen vaihteet. Toimivat selkeästi ja vaihteen vaihtuminen ei jää huomaamatta. 

Mitäpä jää jäljelle? 

Kiekot, joiden kohdalle kasautuu jo hivenen paineita. Meinaan suorituskykyä ulosmittamaan tarvittaisiin jo jotain muuta, kuin tehdasasenteisia kiekkoja. Ensivaiheessa kalastaja luovuttaa Bontrager Dusterit Shimanon perusnavoilla. Luulenpa, että kiekkopuoli kallistuu kuitenkin DT Swiss 240 napojen ympärille rakentuviin kisakelpoisiin kehiin ja pinnoihin. Vaikkei mitään tarkempaa speksiä olekaan vielä ajatuksissa, niin nippeleiden väri on jo tiedossa (jos niitä vain saa...). Meinaan anodisoitu vihreä on kiikarissa. Sillä haetaan synkkausta niihin kakkosvaiheen speciaalijarruihin...tässä projektissa annetaan valtaa turhamaisuuksillekin!

Toivottavasti tällä paketilla oltaisiin sielä 10kg:n tietämissä, jolloin Ilomäen ja monien muidenkin nousujen ilot olisivat mieluisammat kuin kalastajan notkuvan 13kg kokonaispaketin kanssa. Saas nähä mitä tästä tulee, kuntoutuminen on kuitenkin huomattavasti mukavampaa projektia toteuttaessa.

Vinkkejä ja kokemuksia otetaan mieluusti vastaan.

Tässä yksi suuntaa antava kuva ko. runkoon kasatusta pyörästä, mitäpä mieltä ollaan?

Lisäys 19.1.2012
Runko saapui tänään ja onhan se hienon näköinen! Digitaalivaaka näytti 1745gr lukemaa, joten ihan hyvä lähtökohta.4 kommenttia:

 1. Siisti runko, täytyy tulla "kuolaamaan" paketin saapuessa.

  VastaaPoista
 2. Onnea uudelle pyörälle (rungolle). Kyllä tuolla kelpaa ens kesän kisoja/tapahtumia ajella. Jyväskylään varmasti ainakin todella hyvä peli, pari vuotta sitten siellä kävin ajamassa ja mitä reitistä muista niin menee varmasti hienosti 29" jäykkäperällä.

  VastaaPoista
 3. Uudet "lelut" ovat aina kivoja, ovat ne sitten pyöriä, suksia tai kameroita. Tervetuloa JKL:ään polkemaan!

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia!
  Tähtisadeajojen kokemukset rohkaisivat projektiin. Ei ollut hääviä tunkata 13kg täpärillä niitä mäkiä ylös :) Jyväskylän XCM kiinnostaa myös, olen kuullut paljon hyvää siitäkin. Ja kyllä, tässä on kyse myös fiiliksen nostattamisesta tulevaa kautta ajatellen. Runko on ollut illan pukissa kiinni ja sitä on tullut kateltua kulmasta jos toisestakin. Nyt saa alitajunta työstää asiaa eteenpäin. Seuraavaa pakettia odotellessa! Eräveikko, tervetuloa!

  VastaaPoista