perjantai 14. lokakuuta 2011

Ja aika kuluu...

Tuntuu yllättävän vaikealta viettää ns. välikautta. Viikot menee töiden parissa ja viimeviikkojen sateet ovat pitäneet huolen siitä, että ulos ei ole juuri huvittanut mennä. Sisätreenitkin ovat olleet viimeiset pari viikkoa pois ohjelmasta osin töiden takia ja hiljakkoin sairastamani flunssan vuoksi. Eli päivät ovat menneet pääosin muiden urheilemisen seuraamiseen ja sekös on tuntunut vaikealta.

Pääsin sentään viime sunnuntaina ajamaan pitkän siivun ulkona. Nyt jo toista kertaa peräkkäin ajoimme erään oulun seudulla vaikuttavan pyöräilyn suurkuluttajan kanssa syys-talven taitekohtaan ajoittuvan päiväretken. Viimevuonna olimme liikkeellä maastopyörillä ja ajelimme mm. jäätyneitä soita pitkin! Siisti tunne tietää ajavansa sellaisessa maastossa, johon ei ole milloinkaan muulloin mitään asiaa. Vettä oli tullut niin runsaasti syksyn lopussa, että soiden pintaan oli muodostunut vesikerros, joka sitten jäätyi yöpakkasilla. Sielä ajeltiin kuin pikkupojat hankikannolla silloin joskus lapsuudessa. Mahtava reissu se.

Tällä kertaa lähdimme liikkeelle crossipyörillä tarkoituksenamme ajaa pitkä soratielenkki pitkin Kuusamon ympäristöä. Sellainen ajettiinkin päivän aikana ja vaikka energiat olivatkin palatessa todella vähissä, kuskien fiilingit olivat korkealla. Mahtavaa hommaa kerrassaan! Tien päällä tuli vietettyä reilu 5h josta ajoaikaa kertyi 4,5h ja matkaa 102km. Näille reiteille mahtuisi kyllä enemmänkin väkeä, jatkamaan ajokautta syysajeluiden merkeissä..

Tätä kirjoittaessa katselen ikkunasta ulos; auton lasit ovat jäässä, maa kuurassa ja mittarissa -4° pakkasta. Talvi tulee vääjäämättä. Uuden vuoden taitteeseen ei ole enää kuin puolitoista kuukautta. Pikkuhiljaa katse silmäilee harjoitusmerkintöjä, kelaten takasinpäin mennyttä ajokautta. Vielä ei ole kuitenkaan yhteenvedon aika, sillä vielä ehtii ajaa. Kuten esim. viikon päästä Oulussa järjestettävissä kaikille avoimissa CX-mestaruuskisoissa:Kuten flyeri sanoo, kalusto on vapaa ja kuka tahansa voi osallistua. Tuonne on tarkoitus lähteä viettämään vapaapäivää, tapaamaan tuttuja ja samalla vähän kisaamaankin. Lappu kun isketään rintaan niin silloin mennään eikä meinata! Team Ramppaa ja Ahistaa on valmis koitokseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti