tiistai 13. syyskuuta 2011

Rossia!

Kuukausi on vierähtänyt töiden merkeissä ja treenailut ovat muuttuneet sen myötä malliin lyhyttä ja terävää. Pitkät viikkolenkit ovat historiaa, mutta tässä vaiheessa syksyä se ei ole haitallista. Oikeastaan edes kohtuullistakaan ajovirettä on helpompi ylläpitää näin. Jotta poikkeus vahvistaisi säännön, tuli sentään ajettua ajokauden 11. yli sadan kilometrin lenkki viikko sitten. Kuusamo-Taivalkoski-Kuusamo -kuntotapahtuma sujui aurinkoisessa syyskelissä ja hauskaa oli. Itseasiassa tuo reissu oli ajokauden helpoin yli satasen lenkki, joten ehkäpä loppukesän ja syksyn vähäisemmät peruskilometrit ovat tehneet ihan hyvääkin. Matkaa kertyi kaikkiaan 131km, joten loistava pk-lenkki tuli vielä kisakauden jälkeenkin.

Maastopyörääkin on tullut ulkoilutettua ahkerammin kuin kesällä, kävinpä ajamassa Pyhä XCO:nkin elokuun lopussa. Ensimmäistä kertaa tuli kokeiltua sitäkin lajia ja täytyy todeta, että XC on kyllä brutaalin vaativa laji. Paukusta kaasu pohjaan ja sama meno jatkuu kierroksesta toiseen, riippumatta maaston teknisyydestä. Hyvin selvisin kuitenkin, vaikka jäin selvästi lajin erikoismiehille. Jäin viimeiseksi (eli 5.ksi) M40-sarjassa, mutta ero oli vain 20min voittajaan, joka nyt sattuu olemaan käsittämättömän kova maastokuski (ja maantiekuski ja...). Kaivakaa tuloksista kenestä on kyse :) Tämä ensikosketus XC-kisoihin tuotti XCO-cupin M40-sarjan 14. sijan, joten mikäs siinä :) Kannatti lähteä kokeilemaan!

Uutta kalustoakin on ilmestynyt talliin. Nimittäin cyclocrossipyörä, joka onkin ollut hankintalistalla.

 


Kyseessä on Cuben x-race pro 2010, jonka sain hyppysiini sopivasti sisäänajettuna, mutta kaikinpuolin toimivana. Muutamia testilenkkejä tehneenä ja työmatkaa ajaneena hyvältä tuntuu. Sorateillä on mukava ajella 35mm Racing Ralpehilla ja toimivathan nuo poluillakin. Yhdet OTB:t tuli kiskaistua heti kärkeen, joten sama meininki jatkui kuin aikanaan maasturinkin kanssa :) Onneksi ei tullut kuskille pintakolhuja vakavempia seuraamuksia. Eilen kävin ajamassa ensimmäisen happolenkin ja tykittely soralla ja poluilla onnistui mainiosti. Hivenen maantiepyörää pienempi runko (55cm vs. 53cm) toimii tässä yhtälössä erinomaisesti.

Maastopyörän hankinnan jälkeen ajoin heti tuoreeltaan Luoston maratonin, nyt tuli laitettua ilmoittautuminen Tähtisadeajoihin Jyväskylään. Lähden ajamaan reitin cyclolla, vaikka hiukan arveluttaa 60km matka vielä itselle uudella välineellä. Mutta mitä olen ennakkojutuista ymmärtänyt, reitti pitäisi olla ajettavissa cyclollakin ihan hyvin. Eikä toisaalta houkuta lähteä puskemaan Keski-Suomen mäkiä 13km täysjoustolla, jos valittavissa on 9kg:n cyclocrossipyörä! Sopivasti vauhtia, mutta myös leppoisampaa fiilistä, niin eiköhän se hyvin mene. Mukava päästä taas ajamaan uuteen ympäristöön ja uuteen ajotapahtumaan!

3 kommenttia:

  1. Tähtisädeajot vois olla ihan mielenkiintoinen kisa, joskis varmaan mun mielestä liian tiepainotteinen ainakin ennakkotietojen mukaan. Harkinnassa oli sinne lähteä jäykkäperäisellä maasturilla ajamaan kun sellaisen sain kasaan, mutta menee nyt päällekkäin lomareissun kanssa. Tsemppiä kisaan!

    VastaaPoista
  2. Suosittelen lämpimästi, hieno tapahtuma, hyvät järjestelyt ja mielenkiintoiset/haasteellinen reitti!

    VastaaPoista