lauantai 6. elokuuta 2011

Näillä mennään

Niin se lapsen mieli muuttuu, totesi eräs tenavatähti antaessaan keikkahinnaksi 500e kovemman lukeman ennakkoneuvotteluista poiketen.

Vannoin mielessäni Pyhän ikureiden jälkeen, että nyt saa maantielähdöt riittää tältä kaudelta. Muutama viikko hyvää treeniä ja lepoa saivat ilmoittautumaan Kuusamoajon 76km maantielähtöön ja seuraavan päivän P-SM ratakisojen kilsalle ja 4km joukkueajoon, jos saadaan kakkosjoukkue kasaan.

Kisavalmisteluja on tehty siihen malliin, että odotettavissa ovat hyvät kisat. Reittiä voisi luonnehtia haastavaksi. Kuten kuvailin paikallislehden haastatteluun, sisäinen mäkikauris on syytä kaivaa esille viimeistään nyt. Mäkeä riittää reilusti. Brutaalia jyrkkää ja pidemmällä matkalla tasaisesti nostavaa. Eli tiedossa on kärsimystä koko rahan edestä. Toivottavasti hienot maisemat jäisivät kisaajien mieleen: Ruka, Konttainen ja saapuminen Petäjävaaran suunnasta Tahkolanrannan maalaisidylliin.

Kilpailulähtöjen yhteydessä ajetaan myös kuntoajo nimeltä Konttaisen Lenkki. Suosittelen kaikille kuntoilijoille! Reitin alkuosa noudattelee kisareittiä, mutta jatkuu sitten Petäjävaaran tienristeyksestä kohti Jyrkänkoskea. Vasemmalle jää upeat Vuotungin vainiot. Reitti suuntaa Jyrkänkoskelta kohti Tuovilaa. Ennen Kapustavaaran nousuja tie kääntyy oikealle Heinolanvaaraan, jatkuen kohti Nissinvaaraan mukavia maisemia. Sitten tullaankin VT5:lle, josta jatketaan takaisin kohti Rukaa. Reitti koukkaa Rukajärventielle, jossa kuntoilijat saavat nautiskella jälleen hienoista, kumpuilevista maisemista. Tahkolanrannan tien risteyksestä eteenpäin ajetaankin sitten jälleen kisareitillä, joten kuntoilijatkin pääsevät maistelemaan loppukilometreillä samoja makuja kisaajien kanssa. Rukanriutantietä lasketellaan mukavasti kohti kuntoajon maalia. Mittaa tälle kierrokselle tulee n.73km ja mukana kulkee huoltoauto, tarjoten teknistä apua ja ravintohuoltoa. Reitillä tulee olemaan myös yksi kiinteä huolto, ennen Jyrkänkoskea. Kannattaa varautua kuitenkin juomalla ja energialla, ajamista kuitenkin riittää.

Toivottavasti kisat houkuttelevat yleisöä kannustamaan. Saataisiinpa esim. Konttaisen nousuun samanlainen ihmismeri tien reunoille, kuin suuremmissa kisoissa maailmalla! Silloin olisi upea ajaa vaativaa nousua ylös! Konttaisen nousun päällä oleva P-paikka on kuitenkin erinomainen tukikohta kisan seuraamiseen. Siitä kävellen nousua alemmas niin saa seurata hyviä ilmeitä perusteellsesti. Rukan S-marketin ympäristö ja Pirunkirkon seutu ovat myös hyviä paikkoja seuraamiseen. Kuntoilijoiden menoa voi katsella Nissinvaaran tai Tuovilan seutuvilla, eikä ole pitkä matka keskustasta.

Sunnuntaina, jos vain sääherrat suovat, ajetaan Kuusamon keskusurheilukentällä P-SM ratakisat. Ohjelmassa on henkilökohtaisia aika-ajoja 500m-3km:iin asti ja sitten joukkueajot. Tulkaapa katsomaan, kuinka tartaanilla ajetaan ja lujaa!

Omalta kohdalta voi vain todeta, että näillä mennään (copyright Pena Matikainen). Ajetaan niin maan penteleesti!

Täältä löydät tietoa kaikista ajotapahtumista 13.-14.8.2011

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti