torstai 26. toukokuuta 2011

Kisafiilistä

Pyhätunturin keskusaukio, sunnuntaina 22.5.2011 klo 11.

Edessä pitkä, 120km mittainen kilpailu, viivalla huippu-urheilijoita ja kaiken kokeneita konkareita. Myös minä, parin muun märkäkorvan kanssa. Reitillä ilkeää jontonousua enemmän kuin tarpeeksi ja lisähaastetta toi tuntureilla puhaltanut napakka tuuli. Ensikertalaiset onnellisen tietämättöminä mitä tuleman pitää.

Vasemmalta: M40-sarjan voittaja, nelonen (köhöm) ja kolmonen.

Asia selvisi kuitenkin yhtä nopeasti, kun ne Anneli Jäätteenmäen faksit: yllättäen ja pyytämättä. Yhteislähdön osalta alkuvauhti oli niin kovaa, että meikäläisen kilpailu päättyi ennen kuin se ehti kunnolla edes alkaakaan. Kilpailua ajettiin kuitenkin omaa itseänsä vastaan ja niitä, joita jäi alun rynnistyksen jälkeen jäljelle. Kärki karkasi "valovuoden päähän". Konkarit olivat vahvoja ja tiesivät mitä tuleman pitää. Aloittelijatkin selvisivät hengissä ensimmäisestä kisastaan. Lajin luonteen mukaisesti realismi on raakaa ja märät korvan taukset kuivavat vain kokemuksen myötä. Oikotietä ei ole onneen, eikä pääsääntöisesti suoraakaan sellaista.

Nojoo, tämä näin niinkuin raadollisesti. Vauhti oli hurjaa, eikä siihen ollut aseita. Toki sain ajaa kisaa enempi omalla tasollani ja pari venäläistä saatiin tiputettua seurakaverin kanssa kovalla perusvauhdilla. Mutta kilpailuhenkeä on näköjään niin paljon, että aivoon ottaa kun muut karkaavat. Vaikka kuinka tiedän realiteetit. Pari vuotta treeniä ei kanna vielä kovin pitkälle. Toisilla on 20 vuotta treeniä takana, kisakokemusta saman verran. Asiaa piti käsitellä pari päivää kisan jälkeen, kunnes ajatukset tasoittuivat. Pahimmillaanhan ajattelee pettymyksen myrkkyliemien velloessa, että kaivaa takapihalle pyörän kokoisen kuopan ja hautaa sen sinne :)

Onneksi ajaminen ei mennyt 120km tempoksi, vaan kilpailuakin syntyi matkan aikana. Tästä kohti uusia kisoja, kesäkuussa Tervaetapeille kenties!

Kisadata:
Sijoitus oli M40-sarjassa 4., loppuaika 3h 36min. ja pumppu hakkasi 166 keskisykkeellä, maksimien ollessa 178. Keskinopeus oli n.33km/h ja maksimit 71km/h.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti