keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Ranskiksia

Tällä kertaa ei syötäviä vaan hahmotelmaa siitä, mitä tänä vuonna voisi "ajollisesti" olla ohjelmassa ja mitä on tehty / tehdään asioiden mahdollistamiseksi.

Ensi kesänä ajetaan ikäluokkien SM-kisat Luostolla ja Pyhällä. Päätin vuoden vaihteessa, että lunastan lisenssin ja osallistun kekkereihin. Sitä ennen täytynee ajaa jokunen muukin maantiekisa ja tempo, ettei ihan kylmiltään tarvitse lähteä tuuppaamaan.
x Ensisijainen tavoite on kyetä ajamaan kilpailuja siten, että miehen vointi on maalissa vähintään tyydyttävä ja sokerihommat pysyvät hanskassa. Kokemuksia on kerätty parin vuoden aikana pikkuhiljaa ja uusia tavoitteita pitää itsellensä asettaa. Edelleen kovatehoiset ja pitkäkestoiset suoritukset ovat isoja juttuja selvitettäväksi, eivätkä ole mitään itsestäänselvyyksiä!

x Laadin diabeteshoitajani sekä -lääkärini kanssa hakemuksen SPU:lle insuliinien erivapautta varten, odottelen edelleen mitä tuleman pitää. Keväällä lunastan elämäni ensimmäisen lisenssin, mikäli asiat menevät suunnitellusti.

x Päätin myydä maantiepyöräni, joka soveltui erinomaisesti pitkien lenkkien ajamiseen, oli vakaa kulkija ja toimi siinä mielessä hyvin. Puntarointiprojektin lopputulemana ajattelin lopulta, ettei siitä olisi raaseriaihioksi, vaan järkevämpää olisi hankkia uusi kisakelpoisempi pyörä. Lompakkokin tykkäisi tästä enemmän. Joku kyseenalaisti homman alkumetreillä. Esitin kysymyksen: juoksetko mieluummin piikkareilla vai lenkkareilla tartaanilla? En halua joutua liikaa takamatkalle kaluston takia, vaikka rahkeet eivät todennäköisesti riitäkkään ihan huippukalustoon. Pyörä on nyt kuitenkin myyty ja budjettia kasataan paraikaa uutta varten.

X Treeniä on jatkettu kärvistellen Kuusamon pakkasissa. Alkuvuoden kovat kelit ovat mahdollistaneet ainostaan seitsemän ulkolenkkiä, niistä on kertynyt 20 ajotuntia ja matkaa 350km. Sisällä olen ajanut spinniä 18h, animal spinniä yhden tunnin ja vapaarullaa 2h. Spinninkisalilla on ajettu paljon erilaista voimatreeniä ja tuntuu että kehitystä on tapahtunut. Toivottavasti näin voi todeta kesälläkin! Happoja on ainakin maisteltu urakalla. Kävellyt olen n.16h ja matkassa n.50km. Lumitöitä olen tehnyt 18,5h lapioimalla ja kolalla; oivallista treeniä yläkropalle ja keskivartalolle. Tässä muuten yksi juttu, mitä pitäisi joskus kokeilla :)


Olen kokenut saavani riittävästi ja monipuolisesti erilaisia treenejä. Ärsykkeitä on ollut monipuolisesti; lyhyempää ja terävää sisällä, pidempää ja rauhallisempaa ulkona. Eilen tuli 4,5h treenipäivä, sen päälle on hyvä ottaa hiukan huilia. Kroppa on pysynyt kasassa, mitään vammoja ei ole ollut ja sokeritasapaino on pysynyt kurissa. Kapealla haitarilla se tosin tuntuu olevan, veikkaan että pitkäaikaissokeri on vitosen kieppeillä; insuliinimääriä on saanut pudottaa sitä mukaa, miten harjoittelu on edennyt.

x Olen neuvotellut yhteistyösopimuksesta erään diabeteshoitovälineitä edustavan tahon kanssa; sikäli mikäli kaikki menee onnellisten tähtien alla, niin saan todella kipeästi kaivattua tukea tähän projektiini! Kiinnostusta tuntuu olevan molemmin puolin, mutta eihän näistä koskaan tiedä, ennen kuin on mustaa valkoisella.

Pidetään peukut pystyssä joka tapauksessa ja jos joku muukin tekee sen, niin ehkäpä haaveet toteutuvat!

1 kommentti: