tiistai 5. lokakuuta 2010

Winners make it happen; losers let it happen

Thor tuli, näki ja voitti Australiassa, maantiepyöräilyn MM-kisoissa! Mahtava loppukiri raastavan 260km ajon jälkeen, eikä siinä paljoa tiimitaktiikat auttaneet muilla ennakkosuosikeilla. Italialaiset ja belgialaiset olivat aktiivisia, tekivät iskuja ja puolustava mestari Cadel Evans kuroi aina hatkat kiinni. Muutama muu peesaili. Espanjalaiset olivat taas ihan yössä. Mutta Thor ei ja vei sateenkaaripaidan vuonojen maahan. Hienoa! Jotta eteläeurooppalaiset olisivat entistä enemmän ihmeissään, tanskalainen Matti Breschel ajoi toiseksi ja pronssi jäi isäntämaahaan Australiaan kun Allan Davis kiri pronssille. Ainoa mitä jäin jälkikäteen miettimään oli se, että mitenkähän Tom Boonen olisi pärjännyt tällä radalla? Meinaan reitti oli kuin tehty hänen ominaisuuksilleen. Mutta se jäi ikuiseksi arvoitukseksi kun mies tekee vasta paluuta pitkän loukkaantumisesta johtuvan huilin jälkeen.

Takaisin läheisempiin ympyröihin. Päässä on pyöriskellyt monenlaista ajatusta ensikauden tapahtumien kehittämiseen liittyen. Kuusamoon pitäisi saada entistä enemmän matalan osallistumiskynnyksen tapahtumia, jotka houkuttelisivat keitä tahansa pyöräilyn ystäviä viettämään yhteistä tapahtumaa ja nautiskelemaan hyvästä seurasta. Yksi tällainen mahdollinen tapahtuma voisi olla "Puistokrossi" kirkkolahden rantamaisemissa. Hiekkapintaiset pyörätiet tarjoavat mainion reitistön sen lisäksi, että liikuntahallin takana oleviin pulkkamäkiin saadaan mainiosti cyclocrossimaista estettä sun muuta viriteltyä. Liikuntahalli toimisi oivallisena kisakeskuksena. Jos kaupunki antaa vain luvat moista järjestää...asia täytyy selvittää talven mittaan ja jos saadaan vihreätä valoa niin eikun kekkerit kehitteille.

Kuusamoajo pidetään mitä todennäköisimmin kartalla heti kauden alkupuolella, toteutus siis maantieajona. Yöttömän yön ajoa on haikailtu yhden sun toisen toimesta, se voisi olla yksi ensikesän mahdollinen ajotapahtuma. Konttaisen valloitus voisi olla myös yksi, väki tykkäsi siitä myös. Sitten yksi haaveeni olisi jonkinlaisen maastotapahtuman järjestäminen paikkakunnalle. Tänne saisi mainioita maratontyyppisiä ratoja. Joko rennompina ja epämuodollisempina ajotapahtumina tai sitten virallisempina. Uutta kuviota kuitenkin kaivataan ja sitä tullaan tarjoamaan, muodossa jos toisessa. Ellei taivas putoa niskaani!

Offarikausi on sujunut mukavasti. Parantelin viikon päätä ja niskaa - viikonloppuna kävin ekan rauhallisen pyörätielenkin todetakseni että pää pysyy menossa mukana. Seuran spinninkitunti meni myös ilman ongelmia, vaikka ohjelma oli rankka. Niskat vähän kipeytyivät mutta ne tahtovat tehdä sen aina kun on ollut kova tunti. Ajoasento ei ole vain silloin kohdillaan, kait...sen päälle olen ajanut pari kahden tunnin maastolenkkiä (toinen leppoisa, toinen vähän sähäkämpi) ja edelleen homma toimii. Eli nyt voi mitä ilmeisimmin huokaista helpoituksesta ja todeta että ukko on kasassa.

Mitäs muuta. Niinjoo...on se kummallista kuinka näihin nettifoorumeihinkin voi leimautua niin vahvasti. Fillarifoorumin keskustelu on ollut alhaalla vuorokauden ja meikäläinen on jo ihan tuskissaan, kun ei pääse "kotifoorumille" lukemaan juttuja ja kirjoittamaan omia kommenttejaan. Siitä on vain tullut päivittäinen tapa ja näköjään myös siinä mielessä merkityksellinen, että mies on tuskissaan heti kun homma ei yhtäkkiä toimikkaan. Hyvää juttua, samanhenkistä seuraa, paljon hyödyllistä tietoa, vinkkejä ajotapahtumista, raportteja kisoista, kokemattomien kysymyksiä joihin kokeneemmat vastailevat...siinäpä hyviä pointteja miksi moisella foorumilla tulee "pyörittyä". Toivottavasti homma saadaan pikaisesti toimimaan!

Sana vielä Contadorista ja douping-asioista. Ainainen selittely ja mitä ihmeellisempien selitysten kehitteleminen ei taas yllättänyt. Alberto - you can kiss my skinny whiteboy ass, I don´t believe you! Ihan samaa sarjaa näiden suomalaisten hessipuuhastelijoiden ja talkkareiden kanssa. Tuli vain heti mieleen, kun tuosta kärystä luin että mitähän se Andy sitten mahtoi....tämä on se kurja puoli tässä hommassa, näin ne ajatukset vain menevät. No, aika näyttää ja testauslabrat seulovat entistä enemmän näytteitä ja entistä useampi huijari saadaan narautettua.

1 kommentti:

  1. Tweettasin linkin just Twitteriin, jospa sieltä saataisiin kommenttia pyöräilyharrastuksen kehittämiseen Kuusamossa.

    VastaaPoista