perjantai 1. lokakuuta 2010

Ladies and gentleman, start your offseason!

Kajaanin haaverin jälkeen olen lepäillyt ja koettanut parannella niskaa sekä päätä. Käväisin varmuuden vuoksi lääkärissäkin, joka totesi että oireiden perusteella ei ole syytä alkaa tutkia tarkemmin esim. selkärangan tai niskan tilannetta. Eli kyseessä on lievä aivotärähdys, joka paranee ennalleen levon kautta.

Joten tässä on tullut tehtyä syyshommia pihalla, haravointi jeesasi kipeitä niskan ja hartioiden lihaksia. Pyörällä en ole ajanut metriäkään, keskiviikkoiltana sain tehtyä huollonkin kisareissun jälkeen (ei vaan edes kiinnostanut aiemmin). Peruin myös eilisen illan äijäspinning-tunninkin, ajattelin että nyt ei riskeerata mitään liian pikaisella höntyilyllä. Josko sitä kävisi tänään tai huomenna ekan kerran vähän kooveeällää ajamassa ja samalla tunnustelisi miten kuuppa reagoi rasitukseen.

Tilasin eilen uuden kypäränkin, ajattelin että Bellin Alchera teki Kajaanissa tehtävänsä.

Vaikka kypärään ei tullutkaan mitään isompaa vauriota niin ei ole enää mitään takuuta siitä, että toimiiko se kuten pitää toista kertaa. Ei kannata riskeerata terveyttään moisen asian takia; kypärä kannattaa aina vaihtaa jos kolisee! Näin kolarikypärien rakenteita jo -92 ollessani Suomen Urheiluaitassa töissä. Liike toi tuolloin ainoana maahantuojana Belliä Suomeen ja silloin pääsi tutustumaan tarkemmin kypärien valmistamiseen ja rakenteisiin. Sieltä se Bell-uskollisuus juontaa juurensa, enkä nytkään "voinut" ostaa mitään muuta merkkiä, vaikkakin tarjontaa olisi nykypäivänä mistä valita.

 Päädyin Bellin Volt:iin, joka on malliston kärkimalli:

Hieno väritys, ei välttämättä markkinoiden kevein kypärä, mutta taatusti riittävän kevyt (n.350g), monipuoliset säädöt ja riittävästi tuuletusta. Eiköhän tuolla pärjätä taas!


Syksy etenee kovaa vauhtia ja on lokakuun ensimmäinen päivä. Talvi ei ole enää kaukana...viimevuonna Kuusamoon satoi pysyvä lumi lokakuun toisella viikolla. Saas nähdä miten tänä vuonna käy. Päätin olla ajoissa liikkeellä ja tilasin kalastajaan nastarenkaat, ettei tartte sitten ihmetellä kun niiden tarve on suurin. Syksy on ollut aika hektistä aikaa monella tapaa, nyt oikein odottaa pitkiä ja rauhallisia viikonloppulenkkejä. Hiihtäminenkin varmasti maistuu taas hyvältä, ensilumen ladut Hotellin rannassa sekä Rukalla vetävät varmasti suksikansaa sivakoimaan. Sitä ennen täytyy parannella ukko kuntoon.

Meikäläisen offseason on julistettu virallisesti avatuksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti