perjantai 20. elokuuta 2010

"Anybody who rides a bike is a friend of mine"

"Bikes are forward momentum. They are machines with inherently positive motives. I like that. Always have. Not going to stop any time soon.


See you out there, Gary"

Tämä heppu on Gary Fisher, joka on yksi niistä persoonista, jotka ovat aloittaneet autotallissa väsäilemällä pyöriä ja edenneet yhden jos toisen maastokuskin ylistämäksi tekijäksi. Tosin viimeaikoina puristeilla on ollut tukala olo poteroissaan, koska suuri Trek nielaisi lopullisesti kalastajan sisuksiinsa (toiminut jo emona 25 vuotta tosin...). Jatkossa Gary Fisher on Trekin yksi design-mallisto, joka hyödyntää jättimäistä markkinointikoneistoa, dealeriketjustoa jne. jne. Nykypäivän meininkiä siis, pienemmät sulautuvat isompien kuvioihin selviytyäkseen edes jollakin tavalla. Ja isommat haluavat nielaista pienemmät siinä vaiheessa, kun pienemmät alkavat olla ärsyttävän kilpailukykyisä tuotteidensa osalta.

Miksi tällainen kirjoitus? No siksi, että VIHDOINKIN kykenin hankkimaan elämäni ensimmäisen maastopyörän! Tätä päivää on odotettu ja kauan...köyhän on oltava kärsivällinen ja säästettävä jos nurkilla ei pyöri sponsorilaumaa joka haluaa välttämättä syytää rahojansa köyhän harrastuksiin...

Viikko meni käsittämättömän pöhinän sisällä; pää meinasi räjähtää ja aivot sulaa, kun oli kauheat paineet päällä: minkälainen pyörä pitäisi hankkia? Mikä olisi "riittävän" hyvä, mikä vastaisi tarpeisiin? Mukajärkeilyä, perusteluja, selityksiä, tunnetta sitäkin enemmän. Takki kääntyi päivästä toiseen, kun hankintakode vaihtui alituiseen. Välillä oltiin rakentamassa itse pyörää. Epätoivoa ja hyperventilointia oli havaittavissa. Kunnes tuli yksi puhelinsoitto; tarjous joka pysäytti härdellin. Yllättäen ja pyytämättä, kuin Annelin faksit. Olin heittänyt aiemmin mitättömässä sivulauseessa pyynnön kaverilleni tunnustella verkostoaan. Asia oli jo osin unohtunut itseaiheutetun pöhinän sumennettua järkeni.

Pyörä oli aivan eri mitä olin ajatellut. Tai ei täysin, mutta kuitenkin. Siltikin siinä oli jotain mitä olin osin tiedostamattaankin asettanut tavoitteeksi: mausteisuutta ja makusteltavaa. Ei itsestään selvyyksiä. Mitä enemmän makustelin tarjousta, sen paremmalta se alkoi tuntumaan. Syötti oli sopiva ja maku osui kohdilleen. Kaupat tuli ja nyt odotellaan lähetystä saapuvaksi kuin kuuta nousevaa. Mikä parasta, pyörä tulee kasaamattomana joten pääsen itse hypistelemään ja kasaamaan pelin kuntoon. Kotimainen kivijalkaliike sai tehtyä siis kaupat, ulkolaiset verkkokaupat jäivät tällä kertaa nuolemaan näppejään. Toivottavasti kauppias muistaa hyvällä jatkossakin, kun olen halukas tuhlaamaan rahojani!

p.s ai niin: Gary Fisher HiFi Deluxe 29er :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti