lauantai 26. kesäkuuta 2010

Yöpyöräily Oulussa 24.6.


Ajelin viimetorstaina Ouluun moikkaamaan tuttavaperhettä ja ajamaan samalla 08-lenkin ja Pyörä-Suvalan järjestämää yöpyöräilyä.

Startti oli 20.00 Haapaledon shellin pihasta ja reitti suuntautui oulujoen vartta Muhokselle, jossa pidettäisiin tauko. Sieltä matka jatkuisi Tyrnävän arojen kautta Liminkaan ja edelleen takaisin kohti Oulua. Reissulle oli merkitty matkaa 120km mutta lyhyemmäksi se jäi reilustikin.

Lähtöpaikalle kerääntyikin positiiviseksi yllätyksekseni kaikkiaan 64 pyöräilijää. Aurinkoinen ja lämmin sää taisi houkutella viimeisetkin empijät matkalle, hyvä niin. Reissuun lähdettiin kahdessa ryhmässä, mikä merkillisintä niin molempiin ryhmiin meni sattumanvaraisesti 32 kuskia :) Että tasavahvasti saatiin porukat kasaan. Matkavauhti oli 30-35km/h, mutta todella rullaamalla sai ajaa kun tuntui että ryhmä suorastaan imi kuskeja eteenpäin. Keskisyke oli koko reissussa 138 joka on minulle sellainen peruslenkin tahti, lämpö pysyi kohdillaan illan viileydessäkin.

Matka eteni leppoisasti, tosin Kuusamon ja koillismaan kumpuilevista maastoista kun tuli ajamaan entiselle merenpohjalle niin alkoi kyllä kaipaamaan niitä nousujakin! Enpä olisi sitäkään ihan heti uskonut...no, olihan niitä mennessä muutama sielä lähempänä Muhosta, sai sentään vähän polkea putkeltakin :) Käytiinpä sitä myös vetämässäkin Esan kanssa sellainen kilometrin pätkä, parijonossa kun ajettiin niin kertaalleen päästiin siihenkin hommaan. Eipä tuo paljon sen työläämpää ollut, sillä ilma oli todella tyyni.

Muhoksen Nesteen yrittäjä oli lupautunut pitämään firmaa auki ihan meitä varten ja taisi se kassakin kilistä siihen malliin että homma kannatti! Näytti siinä pyöräilijät tankkaavan pullakaffia ja toiset lättysellaista. Vajaan puolen tunnin tauon jälkeen matka jatkui kohti Tyrnävää, kellon ollessa jotain 22-23 välillä. Ilta oli myös viilentynyt selvästi ja siinä vaiheessa pitkähihainen ajopaita ja pitkät ajohousut tuntuivatkin ihan hyviltä valinnoilta :)

Jossain Limingan peltojen keskellä pysähdyttiin vähentämään pilssivettä ja äkäiset sääsket iskivät samalla kuskien kimppuun armotta. Saattoi meinaan olla kesän ainoa mahdollisuus imaista niinkin kuumaveristen ajajien eliksiiriä. Aurinko alkoi samalla laskemaan mailleen ja pikkuhiljaa pelloille nouseva usva loi eeppisen tunnelman maisemaan. Oli huima kokemus ajella pyöräilyn ystävien joukossa mahtavassa kesäyössä!

Paluu sujui jopa liiankin nopeasti, tuntui siltä että olisi voinut ajella huomattavasti pidemmänkin reissun samaan rahaan. No, hyvä näinkin eipä siinä ja ajettiinhan sitä 110km tälläkin reissulla, aikaa meni vajaat 4h, puolen tunnin taukoineen. Pyörä-Suvalan pihassa nautiskeltiin vielä mehua, munkkeja, riisisuklaakeksejä ja poristiin puolin ja toisin.

Kiitokset vain Pyörä-Suvalalle sekä 08-lenkin aktiiveille, mukava oli ajella ryhmässä sopivalla vauhdilla. Ensi vuonna uudestaan mukaan, tästä tulee jatkossa traditio ja voin suositella samaa kenelle tahansa!

Yöpyöräilyn kuvat, Pekka Lindvallin kansioista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti