torstai 17. kesäkuuta 2010

Koillismaan mäkiviikko, III osakilpailu

Missä Ahonen ja kumppanit?

Ei missään, tätä mäkiviikkoa toteutetaan pyörän selästä...mäkitreeniviikko sai tänään kolmannen kiinnityksen Kuusamon ja Posion välisellä valtatiellä. Kävin ajamassa Mourusalmen "tuolla puolen" eli lähellä Posiota. Samalla pääsin kinnaamaan Mourusalmen ja Hyväniemen (?) välillä olevaa 11% nousukulman mäkeä ja kyllähän siinä paluureitissä muutama muukin nystyrä vielä oli tarjolla. Eli yhden 200m nousun takia tuli ajettua siirtymää 99,8km :) Matkamittariin kirjautui 100,32km ja ajoaikaa meni 3h32min, 10min tauoilla.

Taisi olla elämäni paras lenkki! Jalka oli niin hyvä ettei ikinä. Ja pyöräkin tuntui liikkuvan meikäläisen tasoon nähden hyvin, koko reissun keskari oli karvan päälle 28km/h :) Vähänkään ajettavat mäet linttasin isolla tuumalla väliin penkistä, väliin putkelta. Eikä tuntunut missään! Ihan käsittämätön tunne kun jaksoi vaan.

Paluumatkalla ajoin sitten viimeiset 9km Rantalahdesta Wetterin nurkille lähes tempovauhtia, vielä pystyi sellaisen tasaisen rutistuksen tekemään. Eipä taida tämmöistä päivää ihan äkkiä uudestaan tulla!

p.s. menomatkalla piti ajaa kilpaa traktorin kanssa :) Ennen Rantalahtea joku isäntä jyrräsi Valmetilla ohi. Mieleeni tuli iskeä kunnon kiriharjoitus kun traktori oli semmoiset 10m etumatkalla ja ajoi n.45km/h. Iso tuuma silmään ja kaikki peliin. Ja voitto! Ennen risteystä komeasti ohi :) Traktorikuski naureskeli kopissaan, että halvat ovat hullun huvit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti