keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

2x7 + 200 vko

Viimeiset neljä viikkoa on tullut ajettua reilu 200km viikkoon joten mieli teki tehdä välillä jotain muutakin kuin ajella pitkää lenkkiä. Niinpä suuntasin eilen seurakaverin kanssa Rukalle mäkitreeniä tekemään. Tällaiselle ratapyöräilijän mitoissa olevalle kuntoilijalle löytyy todella hyviä mäkinousuja oikeastaan mistä vain, mutta yksi parhaista on pyörätie joka lähtee Talvijärven tien ja Rukatunturintien risteyksen seutuvilta nousten aina Rukan keskusaukiolle asti.

Ensin noustaan serpentiiniä ja sitten tien vierustaa nousukulman vain pahetessa. Sopiva palautus tulee kun laskee vauhdikkaasti alas lähtöpaikkaan ja tekee vielä pienen lisälenkin Talvijärventielle. Ajoimme tämän reitin 7 kertaa ja palautusta tuli 5min jokaisen nousun jälkeen. Ennen ja jälkeen treenin ajettiin n.10km maantiepätkä.

Jos haluat hyvän mäkitreenin niin tuossa on yksi sapluuna jota voi soveltaa. Taatusti tuntuu jäsenissä ja keuhkoissakin...meinaan sykemittariin tallentui uusi maksimilukema 204! Eikä ollut mikään häiriö, koska kierroksilla 4-7 syke paukutteli 192-199 lukemissa korkeimmillaan, tuo 204 tuli kierroksella 5. Aikamoinen kierroskone tuntuisi olevan isännän pumppu vaikka ikääkin on kohta 40 :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti