lauantai 1. toukokuuta 2010

Eka treenivuosi kohta paketissa

Aloitin pyörilijän taivallukseni melko tarkkaan vuosi sitten, vapun jälkeen. Muistan vielä hyvin ensimmäisen lenkkini, mittaa oli huimat 7.5km ja sen jälkeen jalat ihmeissään mitä tuli tehtyä. Tuon lenkin aikana minulle valkeni että tätä haluan tehdä jatkossakin ja katsoa mitä vastaan tulee. Ajatus oli kuitenkin se, että ajaisin sen kesän tulevaa talvea ja hiihtokautta varten; tekisin kerrankin jotakin suunnitelmallisempaa kuntoni suhteen sen sijaan että antaisin sen taas repsahtaa.

Asetelma alkoi muuttua hiljalleen toisinpäin mitä pidemmälle kesää mentiin. Aloin ymmärtää, jotain tärkeämpää tässä hommassa olisi minulle itselleni koska siinä minä taas pyöritin kampea niinkuin ensimmäisen kerran pikkupoikana, koululaisena ja nuorena aikuisena ensimmäisen maantiepyörän tai harjoituskilpapyörän selässä, kuten niitä silloin -90 luvun alussa kutsuttiin. Joku juttu tässä hommassa täytyi olla.

Katselin harjoituspäiväkirjaani tuossa eräänä iltana viimeisen vuoden ajalta ja siihen on kertynyt ihan mukavasti merkintöjä. Lenkillä olen käynyt n.120 kertaa, spinninkiä olen ajanut n.45 kertaa ja ajorullaa kymmenkunta kertaa tunnin satseissa. Seuran treeneissä on ajettu näiden lisäksi animal spinniä 5 kertaa. Pisin yhtäjaksoinen lenkki kesällä 2009 oli 4h ja mittaa tuli 92km. Lopputalvesta 2009 pisin reissu oli 4h20min ja mittaa sille kertyi 72km. Ihan mukavasti kun muistaa että se toukokuun eka reissu oli aika paljon lyhyempi...

Talvella treenasin elämäni ensimmäistä kertaa todella kovia harjoitteita spinningin muodossa. Sielä olen saanut kaivettua ne maksimisuoritukset ulos mitä tällähetkellä on ollut saatavissa ja kaivettavissa. Enpä olisi syksyllä uskonut sellaisia treenejä tekeväni todellakaan...maksimisykkeeni Suunnon T3c:n mukaan on 196 ja tätä lukemaa vahvistaa puolenkymmentä yli 190 lukemaa. Eli yllättävän korkea syke ikääni suhteutettuna. Leposyke on vuodessa tippunut jostakin 70 kieppeistä 50 seutuviin mikä kertoo omaa kieltään kehittymisestä. Painokin on tippunut tässä vuoden mittaan viitisen kiloa 86->81-82kg:oon.


Tulevan kesäkauden tavoitteiksi olen asettanut ensivaiheessa ekan 100km:n reissun tekemisen. Toisekseen 6h reissun jolloin kilsoja tullenee jonnekin 120-150 väliin. Ja nämä siis sillätavoin ajettuna että mies on hyvävoimainen ja sokeritasapaino kohdillaan. Täytyy aina muistuttaa itseäänkin, että maltti on valttia ja ei ole ihan itsestään selvää että insuliinipuutosdiabeetikko tekee näitä juttuja ihan tuosta vaan. Näitä tavoitteita on hyvä koettaa saavuttaa Cycloksen kuntoajokalenterin puitteissa jota kannattaa katsoa itse kunkin kuntoilijan joka on seudulla ko. ajojen aikana.

Niin, vuoden kokonaiskilsamääräksi tullee n.3700km - ei hassumpi ensimmäinen vuosi siis tällä marinaadilla varustettuna!

2 kommenttia:

  1. Hyvä yhteenveto !! Miellyttäviä ja nautinnollisia lisäkilometrejä ! Nimimerkillä Itsensä rääkkääminen on kivaa (ainakin urheillen) ;>)

    VastaaPoista
  2. Kuten viikonloppuna puheltiin, niin joko olet ehtinyt miettiä uusia tavoitteita tulevalle kaudelle, koska eka satanen meni niin kevyesti ja reippaasti ylitse ?

    VastaaPoista