perjantai 16. huhtikuuta 2010

Talkootöitä

Kävin eilen tekemässä kolmisen tuntia talkoita paikallisessa Kesportissa, kasasimme seuran porukalla nelisenkymmentä pyörää kauppiaalle myytäväksi. Melkoinen urakka ja vastaavia talkoita on tehty jo aiemmin paikkakunnan kauppiaille samoissa merkeissä. Lähemmäs satakunta fillaria on niputettu rivistöihin.

Mikä on talkootyön merkitys tänäpäivänä?

Väittäisin että edelleen erittäin suuri, ilman talkooapua jäisi monet inventaariot tekemättä, pyörät kasaamatta, lumet pudottamatta katoilta, ulkoalueet siistimättä jne. Miten muutenkaan tällaisia tehtäviä saataisiin hoidettua, ellei yhdessä tekemällä. Tietysti seurat saavat jonkinlaista vastinettakin tehdystä työstä ja varat ohjautuvat varsin usein juokseviin kuluihin joita muodostuu toiminnan järjestämisessä ja kilpailutoiminnassa. Itse näkisin tärkeämpänä "hyötynä" talkoiden tekemisestä edelleenkin sen yhteisöllisyyden fiiliksen syntymisen niin työn tekijöille kuin sen vastaanottajillekin. Aika harvoin hyvää tekemällä aiheutetaan mielipahaa?

Urheilussa ja liikunassa puhutaan paljon henkisestä valmistautumisesta ja hyvästä vireestä. Yhdessä tekeminen on mielestäni tämän puolen perusta, jonka päälle itse kukin rakentaa sen oman latauksen. Yhdessä tekeminen luo yhteenkuuluvaisuuden tunnetta, vahvistaa itseluottamusta niin lapsille kuin aikuisillekin, luo turvallista kasvuympäristöä jossa toimia.

Ennenkaikkea palauttaa mieliin itsekullekin sen, että jos joskus jotain antaa niin jossain vaiheessa se tulee kaksinkertaisena takaisinkin - muodossa jos toisessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti